De dagen van saaie dashboards zijn voorbij. Met Apple CarPlay kunt u de infotainmentconsole van uw voertuig naar een ander niveau tillen. Krijg toegang tot een wereld van apps zonder te rommelen met je iPhone tijdens het rijden.

Zoals met alles van Apple, kun je natuurlijk veel opties verwachten, waaronder de mogelijkheid om te bellen, naar muziek te luisteren en GPS-aanwijzingen direct vanaf je dashboard te krijgen.

Hoewel deze basisprincipes handig zijn, kunnen verschillende andere functies ook je ervaring verbeteren. Hier zijn tien tips & tricks om u te helpen het meeste uit Apple CarPlay te halen.

1. Kaartverbeteringen

Als u op Apple Maps vertrouwt voor een routebeschrijving, kunt u deze nu gebruiken om gebouwen zoals benzinestations en restaurants in 3D te bekijken. Tik of klik hier voor 8 Apple Maps-trucs die je moet proberen. Je kunt het zelfs gebruiken om het dichtstbijzijnde toilet te vinden!

Bovendien biedt Siri nu meer specifieke instructies en kunt u uw ETA delen met anderen, rechtstreeks vanaf uw console.

2. Siri-bedieningselementen

De spraakassistent staat op het punt om uw roadtrips een stuk eenvoudiger te maken. Naast het gebruik van Siri voor het lezen en beantwoorden van teksten, ondersteunt de slimme assistent verschillende apps van derden, waardoor het niet langer nodig is om op de ingebouwde standaardinstellingen van Apple te vertrouwen.

U kunt Siri bijvoorbeeld vragen een aantal taken uit te voeren, zoals u naar een specifiek bedrijf brengen met Google Maps of muziek afspelen met Pandora.

3. Verbeterde instellingen

Via de app Instellingen van Apple CarPlay kun je een aantal verschillende opties aanpassen. U kunt functies zoals Siri-suggesties, Albumhoezen en Niet storen tijdens het rijden in- en uitschakelen.

Het kleurenschema van CarPlay is ook instelbaar tussen de standaard donkere modus en de lichte modus. U kunt het handmatig wijzigen of de achtergrondkleur instellen om automatisch aan te passen voor dag- of nachtritten.

Om je instellingen aan te passen, ga je naar Instellingen en vervolgens Algemeen en tik je op CarPlay. Kies uw verbonden voertuig (of stel CarPlay vanaf hier in) en tik op Aanpassen. Hiermee worden alle apps weergegeven die u tijdens het rijden kunt gebruiken.

4. Kijk wat er speelt

Met de Now Playing-app kun je alle details bekijken over de audio die wordt afgespeeld. Als u momenteel een audio-app hebt geopend, tikt u op het pictogram voor de audiografiek (rechterbovenhoek) om Nu spelen te openen. Als alternatief kunt u de app openen vanuit het startscherm.

5. Maak een radiostation

Ooit een nummer gespeeld en wou je dat je een station kon maken dat niets anders dan vergelijkbare nummers speelde? Nu kan je. Telkens wanneer u naar een nummer van Apple Music luistert, kunt u een radiostation maken.

Klik in het scherm Nu afspelen op het menu met drie stippen om uw station te maken.

6. Vind uw auto

Verspil nooit meer tijd aan het ronddwalen van een parkeerplaats op zoek naar uw auto. Met de functie Show Parked Location maakt Apple CarPlay het eenvoudiger om uw voertuig te vinden.

Om de functie in te schakelen, ga naar Instellingen en selecteer Kaarten. Schakel Geparkeerde locatie weergeven in. Tik of klik om te leren hoe je nooit meer je auto op een parkeerplaats hoeft te verliezen met deze slimme truc.

7. Stel Niet storen in tijdens het rijden

Afgeleid rijden is een enorm nee-nee. Om je te helpen de aandacht op de weg te houden, heeft CarPlay een optie die voorkomt dat meldingen verschijnen. U kunt de functie Niet storen tijdens het rijden inschakelen via de ingebouwde bedieningselementen op uw console.

Ga naar Instellingen. Klik op Niet storen tijdens het rijden en schakel Activeren met CarPlay in. Eenmaal ingeschakeld, stuurt de functie een automatisch antwoord naar iedereen die je een sms stuurt.

8. Bekijk uw kalender

Heb je een hele reeks afspraken gepland voor de dag? Met Apple CarPlay kun je eenvoudig je agenda bijhouden. Het besturingssysteem biedt een multiview-optie die komende afspraken uit uw agenda kan weergeven.

Tik snel op een invoer en u kunt meer informatie bekijken. Je hebt ook de optie om een ​​telefoongesprek te starten voor je afspraak als er een nummer aan het evenement is gekoppeld.

9. Geen link

Met de iOS 13-update weerspiegelt uw console niet langer welke app op uw iPhone is geopend. Uw passagier kan nu elke app openen en dit heeft geen invloed op wat op uw dashboard wordt weergegeven. Tik of klik om negen essentiële iOS 13-tips en -trucs te onthullen die je moet weten.

10. Pas het scherm aan

Het is gemakkelijk om de schermpictogrammen in Apple CarPlay aan te passen. U kunt zowel standaard- als apps van derden verbergen of herschikken vanaf het startscherm. Voor deze functie hebt u uw iPhone nodig.

Open Instellingen, tik op Algemeen en selecteer CarPlay. Tik vervolgens op het gewenste voertuig. Het scherm dat u waarneemt, is hetzelfde als dat wordt weergegeven op de console van de auto. Druk op pictogrammen om ze te verplaatsen of te verbergen.

You may also like