De 2021 Suzuki Across plug-in hybride SUV is officieel gelanceerd in het VK, met prijzen vanaf £ 45.599 (RM245k). Suzuki’s eerste PHEV-model is eigenlijk een rebadged-versie van de Toyota RAV4, met name de overweldigend populaire RAV4 Prime. Suzuki zei zelfs dat de beschikbaarheid van het aanbod in het eerste jaar “zeer beperkt” zal zijn.

Voor het design krijgt de Across zijn eigen unieke voorkant met slankere bi-projector LED-koplampen en kenmerkende LED-dagrijlichten, een enorm zeshoekig radiatorrooster, nieuwe 19-inch wielen benadrukt met wielkastlijsten en een skidplate voor. De rest van de auto wordt in feite overgenomen van de RAV4. Kleuropties zijn onder meer White Pearl Crystal Shine, Silver Metallic, Attitude Black Mica, Sensual Red Mica (hier te zien), Grey Metallic en Dark Blue Mica.

De cabine is ook volledig overgenomen van de RAV4, met als enige verschil de stuurbaas met het Suzuki-embleem. Het krijgt een negen-inch touchscreen met ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto, evenals MirrorLink-functies voor compatibele smartphones. Functies zoals slimme instap met push-start, Optitron-instrumentenpaneel, klimaatregeling met twee zones met ventilatieopeningen achteraan en lederen stoelen zijn standaard. Het koffervolume is 490 liter en er is ook een 12 volt stopcontact beschikbaar.

Qua prestaties wordt de Across aangedreven door de 2,5-liter A25A-FXS Dynamic Force Atkinson-cyclusmotor die 176 pk en 228 Nm levert. Hij is uitgebreid met een elektromotor om een ​​totaal systeemvermogen van 302 pk te produceren, waardoor de SUV de sprint van 0-100 km / u in zes seconden kan afleggen.

De e-motor wordt geperst door een 18,1kWh (50,9 Ah) lithium-ionbatterij en biedt een volledig elektrische actieradius van 60 km (op basis van de WLTP-cyclus; beste in zijn klasse). Hij krijgt ook Toyota’s E-Four elektronische 4 × 4-systeem, dat gebruik maakt van een onafhankelijke 40 kW-motor aan de achterzijde die samen met de voorste motor werkt om een ​​koppelverdeling voor en achter te bieden tussen 100: 0 en 20:80.

Veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer Pre-Collision System (PCS), Lane Tracing Assist (LTA) en Dynamic Radar Cruise Control (DRCC) als standaard, evenals Road Sign Assist (RSA), Blind Spot Monitor (BSM) en Rear Crossing Traffic Alert (RCTA). De leveringen van de Suzuki Across PHEV beginnen in november, waarna Suzuki de Swace introduceert, een in het VK gebouwde Toyota Corolla Touring Sports hybride rebadge.

You may also like