2023 - Wat is MirrorLink? De auto applicatie standaard voor uw smartphone connectie

Tegenwoordig kunt u het scherm van uw smartphone spiegelen naar bijna elk apparaat, van uw tv of laptop tot het infotainmentscherm van uw auto. Als u nu uw smartphone wilt spiegelen aan het infotainmentsysteem van uw auto, moet u een Android Auto- of Apple CarPlay-compatibele head-unit hebben.

U kunt MirrorLink echter ook gebruiken om uw smartphone met uw auto te integreren. Maar hoe werkt het? Laten wij het uitzoeken!

Wat is MirrorLink?

MirrorLink is een smartphone-naar-voertuig-integratiesysteem dat op dezelfde manier werkt als Android Auto en Apple CarPlay. Dit betekent dat u uw smartphone via MirrorLink kunt verbinden met het infotainmentscherm van het voertuig. Zodra uw smartphone is geïntegreerd in het infotainmentsysteem, kunt u communiceren met de apps met behulp van spraakbesturing, dashboardknoppen, stuurwielknoppen of touchscreens.

MirrorLink is echter een open-sourcesysteem dat door elke autofabrikant of ontwikkelaar kan worden aangepast, in tegenstelling tot Android Auto of Apple CarPlay. MirrorLink was in feite het eerste smartphone-naar-voertuig-integratiesysteem en werd oorspronkelijk ontwikkeld en gelanceerd door Nokia – dit was een paar jaar voordat Android Auto en Apple CarPlay werden uitgebracht.

Het MirrorLink-beleid is opgesteld door Car Connectivity Consortium (CCC), de organisatie die ook eigenaar is van het platform.

Volgens MirrorLink zijn Citreon, General Motors, DS Automobiles, Honda, Hyundai, Kia, Mercedes-Benz, Peugeot, Skoda Auto, Suzuki en Volkswagen enkele autofabrikanten die compatibel zijn met het platform. Aan de andere kant werkt MirrorLink op smartphones van HTC, Huawei, LG, Samsung en Sony.

Als uw voertuig niet compatibel is met Mirrorlink, Android Auto of Apple Carplay en u een recente smartphone op uw auto wilt aansluiten, moet u een aftermarket-head-unit installeren die compatibel is met Android Auto of Apple Carplay.

Hoe gebruik je Mirrorlink?

Als u MirrorLink wilt gebruiken, moet u eerst de app op uw smartphone installeren, maar als uw telefoon niet compatibel is, wordt deze niet ondersteund. Verbind vervolgens uw smartphone met het infotainmentsysteem via een USB-kabel of Bluetooth.

Zodra uw smartphone in het voertuig is geïntegreerd, hebt u toegang tot enkele van uw apps op het infotainmentdisplay. Als je niet afgeleid wilt worden, bedien je de apps met stuurbediening of spraakopdrachten.

Bovendien kunt u met MirrorLink niet op internet surfen of video’s streamen om afleiding tijdens het rijden te voorkomen, maar u kunt nog steeds het touchscreen en de dashboardknoppen gebruiken.

Daarnaast ondersteunt MirrorLink slechts enkele apps. De MirrorLink-website vermeldt slechts een handvol apps, en geen van de meest populaire apps, zoals Spotify, wordt standaard ondersteund. Desalniettemin zouden ze voldoende moeten zijn om te bellen, naar muziek te luisteren, weersvoorspellingen te bekijken en te navigeren.

Wat zijn de beperkingen van MirrorLink?

Hoewel MirrorLink werd beschouwd als een game-wisselaar toen het voor het eerst werd gelanceerd in 2010, werd zijn populariteit overschaduwd door Google Assist Driving Mode, Android Auto en Apple CarPlay. Het is ook beperkt tot oude smartphones die in 2016 en 2017 zijn uitgebracht.

Daarnaast zijn de meeste autofabrikanten overgegaan op het ontwerpen van infotainmentsystemen met Android Automotive, een geavanceerdere versie van Android Auto die veel krachtiger is dan MirrorLink. Het helpt ook niet dat het de minste functionaliteit heeft als je MirrorLink, Android Auto en Apple CarPlay vergelijkt.

Kunt u MirrorLink vandaag nog gebruiken?

Zo te zien liggen de beste dagen van MirrorLink achter de rug – de app wordt niet langer bijgewerkt en het laatste persbericht van MirrorLink was in 2017.

Dit systeem is meestal te vinden op oudere voertuigen en oudere smartphones. Als je een nieuwere telefoon en een nieuwere rit rockt, zul je dit waarschijnlijk niet meer zien. Bovendien kun je je head-unit beter upgraden om met nieuwere technologieën te werken als je je auto en smartphone wilt integreren.

You may also like