Google blijft werken aan het verbeteren van de ervaring met Android Auto. Hoewel de focus nu lijkt te liggen op het verfijnen van de bestaande functies, lijkt het erop dat er meer mogelijkheden onderweg zijn en deze kunnen deel uitmaken van de komende updates.

Naast de nieuwe probleemoplosser voor verbindingen die gebruikers zou moeten helpen bij het oplossen van alle problemen die worden veroorzaakt door slechte kabels, werkt Google ook aan wat een speciale dag- en nachtmodus-schakelaar lijkt te zijn, specifiek voor Google Maps op Android Auto.

Dus in theorie kunnen gebruikers op een gegeven moment handmatig overschakelen van de donkere modus naar de lichte visuele stijl in Google Maps, rechtstreeks vanuit de Android Auto-interface, volgens een recente bevinding.

Op dit moment moeten zowel de Android Auto- als de Google Maps-gebruikersinterface zich automatisch aanpassen aan de instellingen van de auto, vooral op in de fabriek geïnstalleerde head-units. Met andere woorden, als u overdag rijdt terwijl alleen de dagrijlichten zijn geactiveerd, moeten zowel Android Auto als Google Maps de standaardlichtmodus gebruiken.

Op het moment dat u de lichten inschakelt (handmatig of automatisch als er een lichtsensor op de auto is geïnstalleerd), moet Android Auto de donkere modus activeren en Google Maps instrueren om ook de nachtinterface in te schakelen.

Zodra de nieuwe instelling voor iedereen live gaat, kunnen Android Auto-gebruikers technisch gezien handmatig kunnen kiezen welke modus ze willen dat Google Maps altijd direct vanaf de head-unit gebruikt.

Het is natuurlijk te vroeg om te zeggen wanneer de setting naar verwachting live gaat, aangezien het nog in de kinderschoenen staat, dus je kunt maar beter je adem niet inhouden voor het loslaten ervan.

Een nieuwe Android Auto-update zal naar verwachting volgende maand uitkomen als versie 6.4, dus we zijn nog ongeveer drie weken verwijderd van het moment dat er weer een update binnenkomt en kijken of het werk aan deze nieuwe functie vooruitgang heeft geboekt of niet.

You may also like