Android Auto krijgt een nieuwe look om het minder afleidend te maken

Google heeft een paar updates voor Android Auto aangekondigd, waaronder een nieuw dashboard voor de rijmodus van Google Assistant.

Eerder dit jaar sloot Google de zelfstandige app “Android Auto voor telefoonschermen” af met Android 12. In plaats daarvan wordt eigenaren van Android-telefoons nu aangeraden om de Google Assistant-rijmodus te gebruiken die beschikbaar is in Google Maps of de native Android Auto-interface die beschikbaar is in bepaalde auto’s .

Voor Android-klanten met oudere auto’s die hun telefoon gebruiken voor navigatie en andere functies, bevat de rijmodus van de Google Assistent nu “kijkbare, tikbare kaarten” met muziek, sms-berichten en andere veelgebruikte apps die allemaal op één plek zijn verzameld. Klanten kunnen spraakopdrachten zoals “Hey Google, laten we rijden” gebruiken om het nieuwe dashboard voor de rijmodus te openen, waardoor het minder nodig is om met je telefoon te futz.

Google zegt dat dit is ontworpen om ervoor te zorgen dat bestuurders hun ogen op de weg houden en niet op hun telefoon. Chauffeurs kunnen hun inkomende sms-berichten ook laten voorlezen met behulp van spraakbesturing.

Google Android Nieuwe Look

Google Android Nieuwe Look

Er zijn ook nieuwe updates voor Android Auto, die het scherm van uw smartphone weerspiegelen op het infotainmentscherm van uw auto. Bestuurders kunnen selecteren welke apps ze willen zien wanneer ze hun telefoon voor het eerst in hun auto steken (of wanneer deze verbinding maakt via Bluetooth). Dit is ook ontworpen om de afleiding van de bestuurder te verminderen.

Afleiding is een groot probleem voor bestuurders, vooral omdat infotainmentsystemen flitsender en ingewikkelder worden. Uit een recent onderzoek bleek dat bestuurders die muziek selecteerden met Apple CarPlay of Android Auto langzamer reageerden dan degenen die high waren van het roken van wiet. Google probeert dit probleem al enkele jaren op te lossen, maar tot een definitieve oplossing is het nog niet gekomen.

Wanneer hun auto veilig geparkeerd staat, kunnen Android Auto-klanten games van GameSnacks rechtstreeks op het display van hun auto spelen. Voor degenen die de naam niet herkennen, is GameSnacks Google’s reeks HTML5-gebaseerde browsergames die bedoeld zijn om gemakkelijk te laden en te spelen op bijna elk apparaat.

Ten slotte kondigde Google aan dat Android Auto-gebruikers binnenkort Google Pay kunnen gebruiken om voor gas te betalen. Nadat ze een tankstation hebben binnengereden, hoeven chauffeurs alleen hun pompnummer op het scherm te selecteren en Google Pay doet de rest. (Natuurlijk moeten ze nog steeds uit de auto stappen en gas geven; Google heeft nog niet ontdekt hoe ze dat kunnen automatiseren.)

Autofabrikanten bouwen al jaren betalingsopties in hun auto’s in. Chevrolet heeft bijvoorbeeld een deal met Shell waarmee chauffeurs benzine kunnen betalen vanaf het infotainmentscherm van hun voertuig. Maar deze functie moet nog mainstream worden.

De nieuwe Google Pay-functie zal beschikbaar zijn bij 32.500 benzinestations in de VS, te beginnen met Exxon- en Mobil-stations, en binnenkort zullen Shell, Conoco, Phillips 66 en 76 stations beschikbaar zijn.

You may also like