We hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf vandaag is het zover. Android Auto is nu beschikbaar in Nederland en België. Vroeger moest je de functie activeren met een omweg, maar dat gaat veranderen.

Android Auto in Nederland

Er worden steeds meer auto’s op de markt gebracht met ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto. Dat laatste was leuk, maar kon dan alleen via een omweg in ons land gebruikt worden. Google heeft nu goed nieuws voor Nederlanders en Belgen (en de inwoners van 34 landen) om te melden. Android Auto wordt uitgerold naar in totaal 36 landen en daar horen dus ook Nederland en België bij.

Met Android Auto kunt u uw smartphone naadloos verbinden met het multimediasysteem van uw auto. Hiermee kun je vervolgens navigeren, een routebeschrijving opvragen, je muziek afspelen, communiceren met de Google Assistent en verschillende andere opties gebruiken. Als je het in Nederland of België wilde gebruiken, moest je dit via een omweg doen en kon je de applicatie niet zomaar downloaden uit de Google Play Store. Dit was op sommige apparaten al standaard geïnstalleerd. Dat gaat nu veranderen.

Android Auto officieel verkrijgbaar in Nederland en België

Google heeft aangekondigd dat het Android Auto nu naar de volgende landen gaat uitrollen; Albanië, Angola, Armenië, Wit-Rusland, België, Bosnië en Herzegovina, Botswana, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Indonesië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malta, Moldavië , Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slowakije, Slovenië, Zweden, Thailand, Turkije en Oekraïne.

Het kan even duren voordat de functionaliteit voor iedereen beschikbaar is. Je hoeft je telefoon overigens alleen met de auto te verbinden als deze op Android 10 of hoger draait.

Dit waren de details van het nieuws dat Android Auto voor deze dag officieel in Nederland en België verkrijgbaar is. We hopen dat het ons is gelukt door u alle details en informatie te geven. Om al ons nieuws te volgen, kunt u zich abonneren op het waarschuwingssysteem of op een van onze verschillende systemen om u te voorzien van al het nieuwe.

You may also like