Apple Car Mirrorlink

Apple Car; een korte samenvatting tot nu toe

Een van hen is Apple, een techgigant die beroemd is geworden vanwege zijn FBI-achtige geheimhouding en de inspanningen die het levert om te voorkomen dat enig stukje informatie de pers bereikt.

We weten dan ook al een tijdje dat Apple aan een auto werkt, maar de uit Cupertino afkomstige iPhone-maker is tot nu toe overal de mond vol van lippen gebleven. En wat meer is, het dringt naar verluidt aan bij al zijn partners om hetzelfde te doen, alleen omdat de Apple Car wordt beschouwd als een product met de hoogste prioriteit voor zijn langetermijnstrategie.

Eerder dit jaar gingen er bijvoorbeeld geruchten dat Apple de Apple Car-plannen besprak met Hyundai, het Zuid-Koreaanse bedrijf dat op een gegeven moment in pole position stond om het fabricageproces van dit mysterieuze product te verzorgen. Maar iemand bij Hyundai heeft per ongeluk de bonen over de gesprekken gemorst, en de grote honcho’s van Apple zijn naar verluidt zo overstuur door de hele zaak dat ze abrupt alle gesprekken met de autofabrikant hebben beëindigd.

Dus ja, de Apple Car is net zo mysterieus als maar kan, maar dit betekent niet noodzakelijk dat we een aantal essentiële weetjes niet in handen hebben gehad. En vandaag proberen we de belangrijkste vragen over dit langverwachte Apple-project te beantwoorden.

Waarom bouwt Apple een auto?

Allereerst, waarom is Apple, een bedrijf dat de technische wereld al heeft veroverd, bezig met het bouwen van een auto?

Hoewel er verschillende redenen zijn waarom een ​​technologiebedrijf zou uitbreiden naar de auto-industrie, komt het voor Apple allemaal neer op de mogelijkheid om zijn winstmarge te vergroten en daardoor meer geld te verdienen. De iPhone is al een machine om geld te verdienen, en het is geen geheim dat Apple behoorlijk veel geld verdient met elke verkochte eenheid, maar met een auto zou de winstmarge aanzienlijk hoger zijn.

Apple is momenteel het meest waardevolle bedrijf ter wereld met een marktkapitalisatie van meer dan $ 2 biljoen, en een Apple Car wordt gezien als een product dat in slechts een paar jaar tijd gemakkelijk $ 3 biljoen zou kunnen bereiken.

Naarmate de autowereld zich steeds meer op technologie richt, is het voor een gigant als Apple gemakkelijk om deze branche te verkennen, vooral omdat het altijd heeft geïnvesteerd in premiumbenaderingen waardoor het zijn producten tegen vrij hoge prijzen kon verkopen. De technische knowhow van Apple gecombineerd met de groeiende honger naar winst is dus iets dat als een handschoen past bij de technische revolutie in de automarkt.

Wordt de Apple Car een conventioneel model?

Nee. De aankomende Apple Car wordt een EV, en de kans is groot dat hij zelfrijdend niveau 3 ondersteunt, hoewel de autonome mogelijkheden op dit moment nog in de maak zijn.

Dit is de reden waarom velen de Apple Car zien als een volledig uitgeruste Tesla-rivaal, vooral omdat beide bedrijven agressief hebben geïnvesteerd in de technologie die zijn weg zou kunnen vinden in toekomstige auto’s.

Het gerucht gaat dat de Apple Car zal landen in de vorm van een sedan die allerlei nieuwe generatie technologie zal gebruiken, en hoewel Apple al een reeks zeer ambitieuze projecten heeft gekregen, kun je er zeker van zijn dat ze uiteindelijk niet allemaal zullen meedoen. de massaproductie.

Maar aan de andere kant lijdt het geen twijfel dat de Apple Car het hoogtepunt zal zijn van de technische revolutie in de auto-industrie, vooral omdat dit precies is hoe het in Cupertino gevestigde bedrijf wil dat zijn EV zich onderscheidt van de rest van de massa.

Wie gaat het bouwen?

Apple probeert al maanden iemand te vinden om de Apple Car te bouwen, maar op dit moment is het bedrijf tot twee verschillende opties gekomen. Het wordt dus Foxconn, de oude Apple-partner die ook de nummer één iPhone-fabrikant is, of een joint venture tussen LG en Magna.

LG heeft onlangs de gsm-business opgegeven en belooft zich meer te richten op andere sectoren, waaronder de productie van elektrische voertuigen, dus een samenwerking met Magna voor de productie van de Apple Car zou in dit opzicht een succesvolle toekomst garanderen.

Apple heeft eerder gesproken over een mogelijke samenwerking met een reeks traditionele autofabrikanten, waaronder Hyundai, Nissan en mogelijk anderen, maar volgens mensen die bekend zijn met de kwestie, is het bedrijf elke keer herhaaldelijk op een wegversperring gestuit. En de reden is zo simpel als het zou kunnen zijn: geen enkele autofabrikant wilde gewoon een standaard contractfabrikant voor Apple worden.

Wanneer wordt de Apple Car gelanceerd?

Gezien het werk in uitvoering is, is het debuut van de Apple Car onderhevig aan veranderingen van de ene op de andere dag, maar op dit moment lijkt het erop dat Apple in de komende twee of drie jaar met een prototype wil komen, terwijl het productiemodel zou kunnen worden aangekondigd. op zijn vroegst in 2023 of 2024.

Eerder ging het gerucht dat een testversie van de Apple Car naar verwachting in 2022 het daglicht zou zien, hoewel dit alleen het geval was als Apple een overeenkomst bereikte met een traditionele autofabrikant.

Aangezien de hele zaak langzaam vordert, zou het Apple Car-prototype nu in 2023 kunnen worden onthuld, hoewel zoals we al zeiden, alles van de ene op de andere dag kan veranderen als er iets misgaat.

Analisten zijn van mening dat Apple de Apple Car later dit jaar zou bevestigen, maar dit is nogal onwaarschijnlijk aangezien het bedrijf doorgaans geen commentaar geeft op nieuwe producten tot de officiële aankondiging.

You may also like