Apple Car om een ​​Tesla te doen met een op maat gemaakte centraal geïntegreerde carOS voor navigatie en infotainment

Volgens rapporten zal de Apple Car draaien op een aangepaste centraal geïntegreerde “carOS” die alle aspecten van het voertuig zal besturen, inclusief navigatie, sensorgegevensverwerking en infotainment. Het rapport stelt ook dat Apple Koreaanse leveranciers zal gebruiken voor de zelfrijdende sensoren in de domeincontrole-eenheid (DCU) van de auto.

Geruchten over een op handen zijnde Apple Car zijn niet nieuw en het wordt steeds duidelijker dat we uiteindelijk een elektrisch voertuig van Apple te zien zullen krijgen. Nu stelt een nieuw rapport dat Apple een aangepast besturingssysteem zoals Tesla zal ontwikkelen om verschillende aspecten van de auto en het rijden te besturen.

Volgens een rapport van Digitimes dat bronnen uit de toeleveringsketen citeert, wordt vernomen dat Apple een “centraal geïntegreerd besturingssysteem zoals Tesla” zal ontwikkelen. Dit centraal geïntegreerde besturingssysteem regelt alle aspecten van de auto, inclusief navigatie, rijbaancontrole, Apple Music-integratie, airconditioning, enz.

In het rapport staat ook dat een Koreaans bedrijf “zal helpen bij de ontwikkeling van een zelfrijdende sensor”, die deel uitmaakt van een Domain Control Unit (DCU). De DCU is het onderdeel dat alle gegevensverwerking van sensoren aan boord afhandelt. Zoals eerder gemeld, zal de DCU van de Apple Car waarschijnlijk gebaseerd zijn op een vergelijkbare architectuur als de M1 SoC en zal worden ontwikkeld in samenwerking met Koreaanse bedrijven, die ook de neurale verwerkingseenheid (NPU) van de SoC zullen testen voor reacties op wegomstandigheden en invoer van de bestuurder.

Tesla-auto’s gebruiken een aangepast besturingssysteem op basis van Linux dat draait op een Intel Atom E3950-processor. Het besturingssysteem integreert alle autofuncties, hoewel de Atom-processor een microprocessor-regeleenheid (MCU) is die is ontworpen om alleen infotainment te verwerken. De 2022 Model 3 en Model Y maken eindelijk de overstap naar AMD Ryzen CPU’s voor sterk verbeterde prestaties en reactievermogen.

Met de Apple Car zou Apple’s SoC goed in staat moeten zijn om zowel rij- als infotainmentfuncties aan te kunnen. De centraal geïntegreerde “carOS” zou dan veel meer zijn dan alleen een veredelde CarPlay-ervaring.

We hebben berichten gehoord dat Apple het team dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de auto heeft ontbonden. Het bovenstaande rapport geeft echter aan dat Apple zijn ambities voor zelfrijdende voertuigen niet opgeeft en het team waarschijnlijk in de komende maanden zal reorganiseren voor een mogelijke lancering in ieder geval tegen 2025.

You may also like