Apple Car specificaties zoals AI systemen en automatisch kleurende ramen

Apple Car-specificaties, releasedatum, geruchten: AI-systemen geplaagd, automatisch kleurende ramen en intrekbare bumpers mogelijk?

Ben je blij met je iPhones, iPads, iMacs, Macbooks of Apple TV’s? Hier is een nieuw “apparaat” waar je aan kunt “sleutelen”: een Apple-auto!

Ja, u leest het goed. Er gaan geruchten dat Apple een elektrisch voertuig (EV) aan het bouwen is, een project dat het in Cupertino gevestigde bedrijf in 2014 zou zijn begonnen. In de daaropvolgende jaren stierven de geruchten, maar volgens Gizmodo zijn ze in de afgelopen zes jaar opgepikt. maanden.

Toen het begon, omvatte “Project Titan” ongeveer 1.000 auto-ingenieurs en experts die een EV ontwikkelden op een geheime locatie – naar verluidt een gebied binnen het hoofdkantoor van Apple in Cupertino, Californië, meldde Apple Insider. Het viel in twee categorieën: de ontwikkeling van zelfrijdende systemen en het ontwerpen van de auto’s.

Het ambitieuze project kampte echter met problemen, met leiderschapsproblemen en interne verdeeldheid die elke vooruitgang belemmerden. Aanvankelijk werd gemeld dat het de EV genaamd “Apple Car” zou ontwikkelen die in 2019 of 2020 zou worden uitgebracht. Tegen het einde van 2015 kreeg het project te maken met “een ongelooflijke mislukking van leiderschap”, aldus een Apple Insider-bron. Managers, zeiden deze bronnen, worstelden met de aanwijzingen van het programma, wat leidde tot het vertrek van de projectleider, Steve Zadesky.

In 2016 suggereerden toen geruchten dat Apple zijn EV-plannen stopzette. Maar de huidige ontwikkelingen tonen aan dat Apple deze problemen heeft overwonnen en het project voortzet.
Releasedatum Apple Car: klaar voor uitrol in 2024?

Huidige geruchten laten zien dat de Apple-auto wordt gebouwd voor een uitrol in 2024. Apple-analist Ming-Chi Kuo denkt echter dat de Apple-auto op zijn vroegst in 2025 tot 2027 op de weg zal zijn, schreef MacRumors. Het gerucht ging dat het voertuig een volledig uitgeruste zelfrijdende EV-set was voor een ramkoers tegen de Tesla-auto’s van Elon Musk, waarbij de bestuurder via een vingerafdruk werd gedetecteerd en de passagiers overal naartoe werden gebracht.

Lees ook: Apple Car is een robot? Tim Cook spreekt over Project Titan-releasedatum, specificaties en geruchten

Bij het voltooien van dit project heeft Apple een partnerschap gezocht met een toonaangevende autofabrikant om dit verder te brengen. Onder de grote namen die Apple benaderde, waren BMW, Daimier en Hyundai, zei MacRumors.

Technologie en ontwerpstrategieën waren voortdurend veranderd, voegde Apple Insider-bronnen eraan toe. Rapporten voegden toe dat Apple daadwerkelijk gesprekken had gevoerd met BMW en Daimier voor die potentiële alliantie, maar deze gesprekken zouden eindigen nadat partijen het niet eens waren over wie de projectrichtingen zou dicteren en eigenaar zou worden van de gegevens.

Andere rapporten suggereren dat Apple in gesprek was met Hyundai en op het punt stond de deal in maart te sluiten, zodat ze in 2024 konden beginnen met het bouwen van de Apple-auto’s, zei MacRumors. Apple had het gerucht ontkend en zocht sindsdien gesprekken met andere autofabrikanten en autodealers, waaronder General Motors, Magna en Group PSA, meldde Gizmodo verder. Het laatste gerucht zei dat Magna’s e-Powertrain en LG op het punt staan ​​een contract met Apple te ondertekenen voor de productie van EV’s.

MacRumors citeerde verder Apple-analist Ming-Chi Kuo die zei dat de Apple-auto het “next star-product” van het bedrijf is met de “integratie van hardware, software en diensten”, dat een concurrentievoordeel biedt ten opzichte van andere spelers op de automarkt. Een door Apple ontworpen chip die door TSMC zal worden gemaakt op basis van de A12 Bionic-processor, zal de Apple-auto laten draaien.

Kuo voegde eraan toe dat het voertuig de waardering van Apple naar $ 2 biljoen zou kunnen duwen.
Apple Car AI-systemen, zelfkleurende ruiten en intrekbare bumpers

Apple-CEO Tim Cook bevestigde zelf het werk van het bedrijf aan de zelfrijdende software. In een verklaring gedeeld door MacRumors, zei Cook dat Apple “zich concentreert op autonome systemen”, en beschrijft het project ook als “erg belangrijk”. Cook beschouwt het systeem als de “moeder van alle AI-projecten… waarschijnlijk de moeilijkste AI-projecten om aan te werken.”

Apple test sinds 2017 auto’s die het systeem gebruiken op de wegen van Cupertino, en het is sindsdien opgevoerd in de afgelopen jaren en maanden.

Apple heeft naar verluidt ook overeenkomsten gesloten met batterijfabrikanten, leveranciers van LIDAR-sensoren en andere fabrikanten van componenten.

Op basis van patentaanvragen zou de buitenkant van het voertuig anders zijn dan het conventionele ontwerp, inclusief wijd uitslaande deuren, automatisch getinte ruiten, intrekbare bumpers, in-screen displays, AR- en VR-technologie, verschillende zonnedakontwerpen en privacyverlichting.

You may also like