Apple CarPlay brengt veel handige en leuke functies in de dashboards van zelfs de meest economische voertuigen van vandaag. Sluit uw telefoon aan en veel van de beste functies worden op het scherm van het voertuig geprojecteerd. Dat is geweldig voor veel mensen en het werkt goed in de meeste situaties, maar er kunnen momenten zijn waarop de bestuurder de functionaliteit wil uitschakelen. Het gebruik van CarPlay kan afleidend en gevaarlijk zijn voor tienerbestuurders en het kan ook andere functies van telefoon naar voertuig uitschakelen, zoals Bluetooth.

Wat is Apple Carplay?
CarPlay heeft duidelijk twee componenten: de auto en de iPhone. Instellingen op beide moeten worden geconfigureerd om CarPlay uit te schakelen en te voorkomen dat auto-play-services worden uitgevoerd telkens wanneer u uw telefoon op uw auto aansluit. Apple heeft niet meteen duidelijk gemaakt dat het uitschakelen van CarPlay zelfs een ding is, maar het is mogelijk met een paar extra stappen.

iPhone-instellingen

Wanneer de iPhone voor het eerst wordt aangesloten op een USB-poort van een voertuig dat CarPlay ondersteunt, waarschuwt het apparaat de gebruiker met een pop-up op het scherm waarin wordt gevraagd of de telefoon CarPlay moet toestaan ​​actief te zijn terwijl het scherm is vergrendeld. Het lijkt misschien alsof hier “nee” wordt gezegd, CarPlay wordt uitgeschakeld, maar het blokkeert alleen het systeem om verbinding te maken wanneer het apparaat is vergrendeld. Om CarPlay vanaf de telefoon zelf uit te schakelen, moet u de onderstaande stappen volgen.

Apparaten met andere versies van iOS hebben toegang tot dezelfde instelling door:

Instellingen openen
Kies Algemeen
Kies Beperkingen
Schakel beperkingen in en voer een toegangscode in
Zet CarPlay optie op “Off”

Het is ook mogelijk om CarPlay tijdelijk uit te schakelen vanaf de iPhone door CarPlay te selecteren in het instellingenmenu, het voertuig te selecteren dat momenteel in gebruik is en te kiezen om het uit te schakelen / te verwijderen uit de lijst. Hiermee wordt de mogelijkheid om verbinding te maken niet permanent verwijderd, maar moet de gebruiker het voertuig goedkeuren voor gebruik wanneer het de volgende keer wordt aangesloten. Als de gebruiker ervoor kiest om CarPlay niet goed te keuren, wordt de telefoon alleen opgeladen wanneer deze is aangesloten.

Voertuig instellingen

Aan de voertuigzijde van de vergelijking hebben veel autofabrikanten een “kill-schakelaar” (het is niet zo dramatisch) voor CarPlay toegevoegd. Ford heeft het bijvoorbeeld gemakkelijk gemaakt om de functionaliteit in zijn voertuigen uit te schakelen. Het Sync 3-systeem in veel nieuwe Ford-modellen kan CarPlay uitschakelen door voorkeuren te kiezen en vervolgens de momenteel verbonden iPhone te selecteren. Met het systeem kan de gebruiker de CarPlay-mogelijkheden van die telefoon uitschakelen.

Andere fabrikanten kiezen voor een iets andere aanpak. Jaguar vraagt ​​de gebruiker hoe ze willen dat hun telefoon communiceert met het infotainmentsysteem wanneer het is aangesloten. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om verbinding te maken met CarPlay of een andere methode en kunnen het systeem hun keuze laten onthouden als ze de optie willen behouden om een periode langer dan één schijf.

Ongeacht de reden waarom u CarPlay uitschakelt of de reden daarvoor, er is niets permanent. Alle hier beschreven wijzigingen kunnen eenvoudig worden teruggedraaid. Het uitschakelen van de functies kan geen kwaad en u kunt zo vaak als u wilt heen en weer schakelen zonder negatieve gevolgen.

You may also like