Apple CarPlay Tesla Model 3 Concept ziet eruit als de perfecte Android Auto stopper

Terwijl Tesla rijders nog steeds kwijlen na de CarPlay ondersteuning, werkt Apple zelf stilletjes aan zijn eigen elektrische auto. Mensen die bekend zijn met de zaak, beweren dat het project langzaam maar zeker aan snelheid wint en dat 2024 waarschijnlijk de officiële onthulling zal meemaken.

In de tussentijd brengt de geruchtenmolen ons allerlei speculaties, met een bepaald gerucht dat aangeeft dat Elon Musk Tesla aan Apple wilde verkopen, alleen dat CEO Tim Cook vanaf het begin nee zei.

Een concept gemaakt door ontwerper John Calkins stelt zich voor hoe CarPlay eruit zou hebben gezien als Cook daadwerkelijk geïnteresseerd was in de aankoop en Apple uiteindelijk Tesla zou hebben overgenomen.

Meer als een CarPlay op steroïden, toont deze beoogde versie het autoplatform van Apple dat draait op een 15-inch scherm dat vergelijkbaar is met dat in de Tesla Model 3, uiteraard met een reeks upgrades die de ervaring aanzienlijk verfijnen.

De interface krijgt uiteraard een flinke facelift dankzij het grote scherm, waarbij CarPlay nu ook toegang krijgt tot meer dan de infotainment- en navigatiefuncties in de auto. Het kan ook informatie over het voertuig weergeven en de bestuurder bepaalde functies laten bedienen met een druk op de knop.

Het dock, dat momenteel vrij beperkt is op CarPlay, zou veel meer pictogrammen weergeven, waardoor de CarPlay-interface iets wordt dat doet denken aan het traditionele dock op het macOS-bureaublad.

Dit is een mooi concept, er is geen twijfel over mogelijk, maar uiteindelijk is het iets dat we in het echte leven waarschijnlijk nooit zullen zien, aangezien een deal tussen Apple en Tesla alleen tot stand kan komen als varkens vliegen.

Of dit lijkt op de versie die Apple wil installeren in de aanstaande Apple Car is nog maar de vraag. Verwacht hoe dan ook dat de elektrische auto van Cupertino wordt geleverd met eersteklas infotainment-mogelijkheden, en een groot scherm om toegang te bieden tot alles wat in een dergelijke opstelling als thuis zou voelen.

You may also like