Apple versterkt het team met EV Startup Canoo die ook bij BMW actief was

Apple verhoogt zijn ‘Project Titan’-plan voor elektrische auto’s door de mede-oprichter van EV-startup Canoo in dienst te nemen, die ook 30 jaar bij BMW heeft gewerkt

Apple heeft Ulrich Kranz, een voormalig BMW-directeur en medeoprichter van Canoo, de startup voor autonome elektrische voertuigen, ingehuurd om aan zijn elektrische auto te werken, meldde Bloomberg voor het eerst.

Apple heeft Kranz de afgelopen weken ingehuurd, ongeveer een maand nadat hij was afgetreden als CEO van Canoo, vertelden mensen die bekend waren met de situatie aan Bloomberg. Hij zou rapporteren aan Doug Field, voorheen van Tesla, die leiding geeft aan het elektrische voertuigproject van Apple, zeiden de mensen.

De iPhone-maker bevestigde de huur van Kranz aan The Verge. Apple heeft niet onmiddellijk gereageerd op het verzoek van Insider om commentaar.

Apple is van plan om tegen 2024 een zelfrijdende elektrische auto te bouwen en heeft volgens meerdere rapporten gesprekken gevoerd met Hyundai, Kia en Nissan over samenwerking.

Apple heeft zijn plannen voor elektrische voertuigen nooit publiekelijk bevestigd.

Kranz werkte 30 jaar bij BMW en was ongeveer de helft van die tijd senior vice-president. Bij het bedrijf werkte hij aan de ontwikkeling van mini’s, sportwagens en de eerste SUV van het bedrijf. Hij leidde ook BMW’s Project I, dat elektrische voertuigen ontwierp voor gebruik in grote steden.

Kranz verliet BMW om ongeveer drie maanden als chief technology officer bij Faraday Future door te brengen, voordat hij eind 2017 de zelfrijdende EV-startup Canoo oprichtte.

Canoo zei eerst dat het zijn EV’s beschikbaar zou maken onder een abonnementsmodel, maar is sindsdien overgestapt op de verkoop van bedrijfsvoertuigen. In december kondigde het een reeks bestelwagens aan en stapt nu over op pick-up trucks.

Kranz werd in 2019 CEO en het bedrijf ging naar de beurs via een SPAC-deal die in december werd gesloten.
De elektrische auto van Apple is nog jaren weg

Het zelfrijdende autoproject van Apple staat intern bekend als ‘Project Titan’.

Het bedrijf heeft onlangs een aantal voertuigfuncties gepatenteerd en Apple-CEO Tim Cook liet in april doorschemeren dat de technologiegigant aan een elektrisch voertuigproject werkte, maar zei dat veel van Apple’s ideeën “nooit het daglicht zien”.

Reuters meldde dat Apple van plan is de auto tegen 2024 te bouwen, terwijl bronnen in januari aan Bloomberg vertelden dat het voertuig “ver niet in de buurt” van productie was en dat het tussen de vijf en zeven jaar zou kunnen duren voordat het op de markt kwam.

Apple zou niet de enige telefoonfabrikant zijn die naar de bloeiende markt voor elektrische voertuigen kijkt.

In maart zei de Chinese telefoonfabrikant Xiaomi dat het van plan was om de komende 10 jaar 10 miljard dollar te investeren in een nieuwe eenheid voor slimme elektrische voertuigen, terwijl bronnen aan Reuters vertelden dat Huawei’s eerste elektrische voertuigen later dit jaar zouden kunnen aankomen.

You may also like