Beste auto cadeaus in 2019: Android Auto, Apple CarPlay, MirrorLink en dashcams

Oké, grote spender, als je echt een revolutie wilt teweegbrengen in de rit van een autoliefhebber, koop dan een nieuwe stereokit of “head-unit” zoals ze tegenwoordig worden genoemd, met Apple CarPlay en Android Auto-technologie. Dit geeft uw vijftien in wezen wat ze al gevaarlijk genieten – hun telefoon als het centrale infotainment-apparaat achter het stuur – maar gepresenteerd in een betere, grotere interface met niet-essentiële toepassingen van de telefoon onderdrukt. Audio, communicatie en navigatie zijn allemaal aanwezig met perfecte spraakbesturing, maar de telefoon blijft uit en alle toegestane functies worden op het dashboard uitgevoerd. Podcasts en streams worden gepromoveerd tot volledige prioriteit naast radio, en onhandige navigatie en interface voor autofabrikanten verdwijnen. Zeker verslaat een sleutelhanger, luchtverfrisser of jump starter, toch?

Nu het nadeel: in tegenstelling tot de meeste andere technische geschenken, kunnen deze een beer zijn om te installeren. Ga er niet vanuit dat je ontvanger dit zelf in zijn auto steekt, tenzij hij perfect is in het werken aan voertuigelektrische systemen. Hoogstwaarschijnlijk zal het moeten worden geïnstalleerd door een lokale autoradio-winkel of Best Buy auto-installatiecentrum.

Een CarPlay / Android Auto-headunit ziet er zeker glad uit in je dashboard (links), maar om daar te komen moet je omgaan met alle dingen aan de achterkant van het ding (rechts).

Crutchfield
Nog een opmerking van slimme kopers: de nieuwste van deze telefoonbewuste head-units bieden een draadloze verbinding met de telefoon van de bestuurder zonder dat er een kabel nodig is. Ik zou daar niet teveel over zweten, omdat draadloze technologie in deze categorie naar mijn mening buggy kan zijn en de betreffende autoliefhebber waarschijnlijk de telefoon gaat opladen om toch op te laden tijdens het rijden.

Bron: CNET.com

You may also like