Binnenkort kan je WhatsApp gebruiken in je auto met Android Auto

Tijdens CES heeft Google verschillende nieuwe functies en ontwerpupgrades uitgerold naar Android Auto, het platform dat uw telefoon verbindt met het display van uw auto.

Met het Android Auto-platform kunnen Android-gebruikers hun telefoons al verbinden met het scherm van hun auto, een handige mogelijkheid wanneer u Google Maps wilt gebruiken om te navigeren of naar muziek te luisteren tijdens uw rit. Binnenkort kun je, te beginnen met de nieuwste Pixel- en Samsung-telefoons, bellen met WhatsApp met Android Auto.

Google heeft de nieuwe mogelijkheid donderdag aangekondigd, samen met verschillende andere nieuwe functies en ontwerpupgrades. De Android Auto-updates werden voor het eerst onthuld op CES, ’s werelds grootste technische conferentie. Autofabrikanten en andere bedrijven die betrokken zijn bij de auto-industrie hebben een significante en groeiende aanwezigheid op CES.

Om te voldoen aan een van de meest gevraagde verzoeken van consumenten voor Android Auto, kondigde Google ook aan dat ze een doorzoekbare voortgangsbalk voor muziek en podcasts op het platform introduceren, zodat gebruikers een nummer of aflevering kunnen overslaan.

Het bijgewerkte platform doet nu ook “slimme” suggesties, zoals een snelle manier om uw aankomsttijd te delen, herinneringen aan gemiste oproepen en snelkoppelingen op het scherm om berichten te beantwoorden of favoriete contacten te bellen.

Ondertussen brengt Google binnenkort het delen van digitale sleutels naar Samsung-telefoons, terwijl Xiaomi-gebruikers later dit jaar digitale autosleutels kunnen gebruiken en delen. Google heeft het delen van digitale sleutels al geïntroduceerd op Pixel-telefoons en iPhones.

Het nieuwe ontwerp van Android Auto heeft drie prioriteiten voor bestuurders: navigatie, communicatie en het afspelen van muziek of podcasts. Daartoe verschijnt Kaarten nu dichter bij de bestuurdersstoel op uw scherm, zodat het beter te zien is. Bovendien bevat de nieuwe mediakaart het beste van Material You om je favoriete albumhoezen te laten zien. Er is ook een nieuwe snelstarter waarmee je snel toegang hebt tot recent gebruikte apps.

Google heeft ook nieuwe partnerschappen gesloten met autofabrikanten om het aantal automerken dat Google ingebouwd aanbiedt te vergroten. Met deze service kunt u Google-apps rechtstreeks vanaf het autoscherm gebruiken zonder afhankelijk te zijn van een telefoon. Honda biedt Google ingebouwd aan in het Accord Touring-model uit 2023, terwijl merken als Ford en Lincoln het later in het jaar zouden moeten introduceren.

You may also like