BMW gaat eindelijk beginnen met de integratie van Android Auto in zijn auto’s vanaf juli 2020, kondigde de automaker woensdag aan. En dat niet alleen, maar het zal ook draadloos Android Auto zijn, waardoor BMW een van de weinige automakers is die de infotainment-optie voor smartphones in de auto van Google aanbiedt zonder dat de eigenaren moeten aansluiten.

Android Auto verschijnt op alle BMW-voertuigen met de 7.0-versie van de in-car software van het bedrijf (iDrive) en de hardware van het bedrijf “Live Cockpit Professional” (een mooie naam voor “de grootste touchscreens”), die beschikbaar zijn op alle 2019 / 2020 3-serie, 5-serie, 7-serie en 8-serie sedans, evenals de nieuwste X3, X5 en X7 SUV’s. (Het zal ook beschikbaar zijn op de 2020 X6 SUV.) Omdat het de draadloze versie van Android Auto is, moeten eigenaren Pixel-, Nexus- of Samsung-smartphones gebruiken.

BMW is een van de laatste grote autofabrikanten die Android Auto standhoudt, vooral nadat Toyota eerder dit jaar aankondigde dat het eindelijk de functionaliteit (samen met Apple CarPlay) in enkele van zijn eigen 2020-modellen zou toevoegen. BMW biedt nu al een paar jaar Apple’s CarPlay aan, maar de autofabrikant rekende eigenaars een extra vergoeding om het te gebruiken – tot vorige week toen het eindelijk die beslissing ongedaan maakte.

Wat betreft waarom het zo lang duurde om Android Auto te omarmen, zegt een woordvoerder van BMW dat een “meerderheid van onze klanten iOS mobiele apparaten gebruikten” in de afgelopen jaren, dus “Apple CarPlay was onze belangrijkste focus.” Maar die woordvoerder zegt: BMW-klanten “hebben echter duidelijk gemaakt dat ze graag Android Auto-integratie beschikbaar willen hebben in de toekomst, wat ons tot de aankondiging van vandaag leidt.”

You may also like