De auto productie van Apple is opnieuw gekoppeld aan de Amerikaanse fabriek van Kia Motor in Georgië

Hyundai is van plan de Apple Car betrokkenheid van het bedrijf over te dragen aan het merk Kia als onderdeel van een interne regeling die de productie naar de VS zou kunnen verplaatsen, volgens een nieuw rapport van vandaag.

Op zondag meldde Korea IT News dat Apple en Hyundai op zoek zijn naar een samenwerkingsovereenkomst voor de komende ‌Apple Car‌ tegen maart, en dat de elektrische voertuigen kunnen worden gemaakt in een fabriek in Georgia die eigendom is van Kia Motors, een dochteronderneming van Hyundai Motor Group.

Voor het eerst opgemerkt door iMore, heeft Korea’s eDaily vandaag zijn eigen kijk op rapporten toegevoegd dat Hyundai van plan is het project over te dragen aan Kia, die de productie zou kunnen laten plaatsvinden in zijn fabriek in Georgia. Het volgende is een automatische vertaling:

Het is bekend dat de Hyundai Motor Group, die een voorstel van Apple ontving voor samenwerking op het gebied van elektrische voertuigen, intern heeft geregeld dat Kia Motors de leiding heeft over dit project. Als Kia besluit dit te doen, bevindt de productiebasis van Apple zich in de Kia-fabriek in Georgia in de VS.

Het rapport beweert dat er dinsdag besprekingen hebben plaatsgevonden tussen Kia en zijn moedermaatschappij over “‌Apple Car”-samenwerking “, en dat na bevestiging van het plan het project zou kunnen worden uitgevoerd in Kia’s fabriek in West Point, wat” de samenwerking met Apple zou vergemakkelijken. “

Het gaat verder met te zeggen dat ondanks berichten dat Hyundai op de pole position staat voor de productie van ‌Apple Car‌, het Koreaanse bedrijf heeft besloten dat het “niet geschikt” is voor de ‌Apple Car‌-activiteiten vanwege zijn “sterke wil” om het merk Hyundai voort te zetten. Bovendien is het niet van plan om een ​​”OEM-fabriek” voor Apple-auto’s te worden. Het rapport besluit met de opmerking dat Hyundai “nog steeds voorzichtig is” en dat er nog geen beslissing is genomen over de beslissing.

De geruchten dat Apple in onderhandeling is met Hyundai doken vorige week voor het eerst op‌, wat suggereert dat Apple van plan is om met de autofabrikant samen te werken om elektrische voertuigen te produceren en batterijen te ontwikkelen vanwege de hoge kosten van de technologie en de noodzakelijke productiefaciliteiten.

Hyundai bevestigde aanvankelijk de besprekingen over elektrische voertuigen met Apple in een verklaring aan CNBC, maar de verklaring werd uren later herzien zonder dat Apple werd genoemd.

Reuters meldde vorige maand dat de productie van ‌‌Apple Car‌‌ rond 2024 kan beginnen. Een rapport van Bloomberg vorige week zei echter dat de ‌‌Apple Car‌‌ “nergens in de buurt van de productiefase” is en over ongeveer vijf tot zeven jaar klaar zou kunnen zijn.

You may also like