De grote iPhone IOS 13 update van Apple brengt veel veranderingen met zich mee in CarPlay, bekijk hier wat nieuw is

BELANGRIJKSTE PUNTEN
– Met iOS 13 gaf Apple CarPlay een grote upgrade.
– CarPlay is beschikbaar in veel nieuwe auto’s en laat je je iPhone verbinden om te communiceren met Apple Maps, Spotify en andere apps.
– Met het nieuwe dashboard kunt u uw navigatie en muziek tegelijkertijd bekijken.
– Apple heeft veel van het gedrag opgelost dat CarPlay frustrerend maakte in eerdere versies.

Hoewel ik veel auto’s voor CNBC bekijk, waren veel mensen verrast om te horen dat ik Apple CarPlay niet erg gebruikte.

Als u niet bekend bent: met CarPlay kunt u een iPhone op uw auto aansluiten en uw apps op het dashboard weergeven. Het is vergelijkbaar met de versie van Google, Android Auto genaamd, en wordt in de meeste nieuwe auto’s geleverd. In het verleden hebben een paar bruikbare eigenaardigheden me genoeg geïrriteerd om het hele concept op te geven.

Met iOS 13 loste Apple de eerdere problemen van de software op en katapuleerde CarPlay tot een must-have technologie voor mij.

Hier is een kijkje in wat nieuw is in iOS 13 en waarom ik CarPlay nu graag gebruik.

De grote verandering: Dashboard

Apple CarPlay Mirrorlink Iphone IOS 13
Apple CarPlay Mirrorlink Iphone IOS 13

Het grootste probleem in eerdere versies van CarPlay was dat je, in tegenstelling tot de beste infotainmentsystemen in de auto, je navigatie- en multimedia-informatie niet tegelijkertijd kon hebben. Als je naar een geschudde afspeellijst en op een roadtrip luisterde, kon je zien waar je heen ging of waarnaar je luisterde. Nooit beide tegelijk.

iOS 13 heeft een nieuwe Dashboard-functie die dat probleem oplost. Het toont uw kaart aan de linkerkant en vervolgens andere relevante informatie aan de rechterkant. Het laat je bedieningselementen en trackinformatie voor je muziek zien, terwijl het ook een extra info biedt met dank aan Siri, zoals hoe ver je van huis bent of wat er in je agenda staat. Eén probleem dat ik nog steeds heb: Dashboard toont alleen Apple Maps, dus dat moet je gebruiken en niet Google Maps om de informatie op dit scherm te krijgen.

U kunt Google Maps natuurlijk nog steeds in CarPlay gebruiken, maar alleen niet in deze weergavemodus. Maar er zijn veel verbeteringen aan Apple Maps, dus misschien wil je dat toch meer gebruiken.

Apple Maps is geweldig

Apple Maps CarPlay Mirrorlink Iphone IOS 13
Apple Maps CarPlay Mirrorlink Iphone IOS 13

Apple heeft een volledig nieuwe versie van Apple Maps gelanceerd die het vanaf de grond heeft opgebouwd. Het is beschikbaar in Europa en in de VS. Tot nu toe is een groot deel van de west-, zuid- en oostkust bijgewerkt met nauwkeurigere afbeeldingen van wegen, bezienswaardigheden zoals rustplaatsen en restaurants, betere navigatie, indicaties van stoplichten en nog veel meer. Het is gewoon een veel betere ervaring dan voorheen, vooral in de auto, en Apple zegt dat het van plan is om tegen het einde van het jaar zijn nieuwe kaarten te maken. (Er zijn andere upgrades, zoals

Apple Maps heeft nu een nieuw favorietenmenu voor het snel selecteren van frequente bestemmingen, een nieuwe interface met meer gedetailleerde kaarten en 3D-gebouwen, vluchttracering, betere spraakbegeleiding en een hogere straatlay-out die visuele navigatie eenvoudiger maakt. Een deel hiervan is alleen beschikbaar op uw telefoon, maar ik vond de routebeschrijving uitstekend tijdens het rijden, hoewel Google Maps het verkeer soms nog beter maakt. Een keer, bijvoorbeeld, vertelde Apple me dat het me maar 45 minuten zou kosten om thuis in het verkeer te komen, en het duurde meer als een uur en een kwartier. Ik denk dat Google nog steeds beter is in de ETA.

Apple Maps roept ook geen snelheidscontroles zoals Waze uit, maar het is eindelijk goed genoeg dat je het niet erg zult vinden om het te gebruiken. Bovendien slaat Apple uw locatiegegevens niet op zoals Google, dus er is een privacybonus.

Vrijheid om uw telefoon te gebruiken

Apple Maps CarPlay Mirrorlink Iphone IOS 13
Apple Maps CarPlay Mirrorlink Iphone IOS 13

U bent ook vrijer om uw telefoon te gebruiken terwijl deze nu ook is verbonden met CarPlay.

Zo was het vroeger: je zit met je vriend in de auto en gebruikt CarPlay voor een routebeschrijving. Je vraagt ​​je passagier om een ​​nummer in de wachtrij te plaatsen op Spotify. Zodra ze de Google Maps of Apple Maps-app verlaten, verdwijnt uw navigatiescherm en wordt Spotify op uw infotainmentscherm geopend. Of je komt aan om iemand op te halen en te sms’en terwijl de auto geparkeerd staat. Zodra je Berichten opent, begint Siri je berichten te vervagen. Er was geen manier om een ​​geparkeerde bestuurder of passagier Berichten te laten gebruiken zonder dat de muziek pauzeerde en Siri probeerde te blazen totdat je op de knop Annuleren trok. Ik werd er gek van.

Dat gebeurt niet meer.

Nu is CarPlay losgekoppeld van de werkelijke inhoud op het scherm van de iPhone. U kunt nummers voor een wachtrij voor passagiers plaatsen, restaurants opzoeken of een sms verzenden zonder uw navigatiedisplay te verliezen. Het is een belangrijke – en hard nodig – oplossing voor CarPlay, en ik ben er dol op.

De andere dingen

Apple Maps CarPlay Mirrorlink Iphone IOS 13
Apple Maps CarPlay Mirrorlink Iphone IOS 13

De vrijheid om je telefoon en het Dashboard-display te gebruiken zijn absoluut de grootste veranderingen, maar CarPlay krijgt ook nog een paar verbeteringen van de kwaliteit van leven. Hoewel CarPlay van oudsher zwart en grijs is, is er nu een Light Mode-thema om dingen te veranderen en de ervaring helderder te maken, wat ik leuk vind.

Bovendien krijgt Apple Music een nieuwe look die zich op albums richt en gemakkelijker te navigeren is terwijl u onderweg bent. Apple Calendar ondersteunt nu ook CarPlay, zodat u uw dag in kaart kunt brengen en naar locaties kunt navigeren die zijn opgeslagen in uw afspraken.

Ten slotte krijgt Siri enkele grote upgrades die helpen met CarPlay. Ten eerste neemt het oproepen van Siri niet langer het hele scherm over. In plaats daarvan wordt een kleine stemweergave weergegeven onderaan de app die u gebruikt. Het belangrijkste is dat Apple nu ontwikkelaars toestaat Siri-opdrachten te implementeren voor apps van derden. Dat betekent dat je binnenkort aan Siri moet kunnen vragen om je Spotify-afspeellijst af te spelen. Voorheen moest u Apple Music gebruiken.

Hoe de nieuwe CarPlay te krijgen

Apple Maps CarPlay Mirrorlink Iphone IOS 13
Apple Maps CarPlay Mirrorlink Iphone IOS 13

Dit alles is gratis en het is opgenomen in iOS 13. Dus om het te krijgen, heb je alleen een auto nodig die CarPlay ondersteunt, een Lightning-kabel om aan te sluiten op de auto en een telefoon die is bijgewerkt naar iOS 13.

Bron: (CNBC)

You may also like

AutoAuto