De nieuwste Android Auto-versie sluit niet langer nadat de motor is uitgeschakeld

Het installeren van de nieuwste versie van een nieuwe applicatie op de eerste dag is vaak een riskante zaak, vooral zonder grondige interne tests vóór de release, en het lijkt erop dat Android Auto geen uitzondering maakt.

De nieuwste update lijkt een vreemde bug te bevatten op een reeks telefoons, waardoor de app niet meer automatisch sluit wanneer de motor wordt uitgeschakeld en de auto wordt verlaten.

Door het ontwerp zou de Android Auto-app moeten starten wanneer u de telefoon op de auto aansluit en de motor start en vervolgens automatisch sluit wanneer de motor wordt uitgeschakeld.

Maar na het installeren van de nieuwste update sluit Android Auto niet meer vanzelf, dus blijft het aan de telefoon draaien totdat de gebruiker handmatig stopt.

Als je denkt dat dit niet zo erg is, is dat het wel, want wanneer Android Auto wordt uitgevoerd, gaat de telefoon ook in de modus Niet storen. Dus technisch gezien, zolang Android Auto op het apparaat wordt uitgevoerd, wordt u niet op de hoogte gesteld van nieuwe berichten of oproepen.

Het probleem is al bevestigd op verschillende telefoonmodellen, waaronder Samsung Galaxy S10, Galaxy Note 10, OnePlus, Xiaomi en zelfs de eigen Pixel van Google. Bovendien is hetzelfde probleem bevestigd door meerdere gebruikers in zowel Android 9 als Android 10, dus het updaten naar de nieuwste versie van Android maakt geen enkel verschil.

Voorlopig is er geen oplossing om deze bug op te lossen, dus de enige manier om te gaan is door de app handmatig te sluiten telkens wanneer u de auto verlaat.

Later deze maand wordt een nieuwe Android Auto-update verwacht, maar voorlopig is het nog niet duidelijk of er een oplossing voor dit probleem moet worden toegevoegd. Google heeft het officieel niet erkend, dus totdat er meer officiële informatie verschijnt, is het handmatig sluiten van de applicatie bij het uitschakelen van de motor het enige dat u kunt doen.

You may also like