Draadloos Apple CarPlay instellen is eenvoudig als je een auto hebt die het aankan. Ja, Apple heeft zijn handsets langzaam naar een volledig draadloze toekomst verplaatst, of dat nu draadloze oordopjes zijn zoals de AirPods of verbinding maken met uw auto. Eens een zeldzaamheid, is de draadloze versie van Apple CarPlay beschikbaar in een groot aantal moderne auto’s – en er komen er steeds meer bij.

Maar hoe gebruik je het? Het gebruik van de bedrade versie van CarPlay is net zo eenvoudig als het aansluiten van uw telefoon op de belangrijkste USB-poort van uw auto en de twee zichzelf laten uitzoeken. Wireless CarPlay is niet zo direct voor de hand liggend, maar gelukkig vereist het slechts een paar extra stappen om in te stellen.

Hier leest u hoe u draadloze Apple CarPlay in uw auto instelt.

Als uw auto draadloze CarPlay ondersteunt, wordt in het volgende menu gevraagd of u Wireless CarPlay wilt inschakelen. Tik het.

Koppel uw telefoon los en controleer of de CarPlay-verbinding niet wegvalt. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat zowel de Bluetooth van uw auto als de iPhone is ingeschakeld.

Zodra de draadloze verbinding werkt, zou CarPlay automatisch moeten laden elke keer dat u de motor aanzet.

Draadloos Apple Carplay draadloos instellen

Als uw auto bekabelde CarPlay niet ondersteunt, of als u geen USB-A naar Lightning-kabel bij de hand hebt, hoeft u zich geen zorgen te maken. U kunt CarPlay zonder kabel instellen met behulp van het spraakcommandosysteem van uw auto.

Zoek en selecteer uw auto.

CarPlay zou moeten worden geïnitialiseerd en zal dit blijven doen elke keer dat u uw motor aanzet.

Welke iPhones ondersteunen draadloze CarPlay?

CarPlay werd voor het eerst gelanceerd in 2014 en was compatibel met iPhones zo oud als (en inclusief de iPhone 5). Wireless CarPlay werd een jaar later gelanceerd, als onderdeel van iOS 9. Dus zolang je telefoon a) nieuwer is dan een iPhone 5 en b) iOS 9 of nieuwer draait, kan hij draadloze CarPlay aan.

De kans dat je een iPhone hebt die draadloze CarPlay niet ondersteunt, is vrij klein.

Welke auto’s ondersteunen draadloze CarPlay?

Volgens de website van Apple ondersteunen meer dan 600 auto’s Apple CarPlay, maar tot nu toe heeft Apple geen uitgebreide lijst onthuld van welke auto’s het draadloze protocol ondersteunen. Als algemene regel geldt echter dat alle CarPlay-compatibele auto’s die na 2019 zijn gemaakt, ook standaard draadloze CarPlay bieden.

Maar dit is niet gegarandeerd en het kan afhangen van welk model u daadwerkelijk koopt. Controleer dus eerst de website van de fabrikant voordat u zich ertoe verbindt de auto te kopen.

Het is mogelijk om achteraf draadloze CarPlay-ondersteuning aan auto’s toe te voegen door draadloze adapters te gebruiken of door het originele stereosysteem om te wisselen voor een systeem met draadloze mogelijkheden. Deze laatste optie kan echter duur zijn en draadloze adapters variëren in kwaliteit. Dus als je vastbesloten bent om draadloze CarPlay te hebben, is het gemakkelijker om gewoon een model te kopen dat het op de eerste dag aanbiedt.

De overgrote meerderheid van de grote autofabrikanten biedt CarPlay aan, waaronder Mercedes, Audi, General Motors en zelfs Ferrari. De enige grote autofabrikant die momenteel geen CarPlay-ondersteuning biedt, is Tesla.

You may also like