EV-laadnetwerk ChargePoint ondersteunt nu Android Auto na de toevoeging van CarPlay

ChargePoint, operator van een van de grootste EV-oplaadnetwerken in Europa en Noord-Amerika, voegt ondersteuning voor Android Auto toe aan zijn app. De functionaliteit houdt in dat gebruikers van Android-telefoons een ChargePoint-laadstation kunnen vinden, ernaar kunnen navigeren en beginnen met opladen vanaf het infotainmentscherm van hun auto, zonder dat ze hun telefoon hoeven op te pakken. Ondersteuning voor Android Auto volgt op de toevoeging van CarPlay-ondersteuning in november vorig jaar.

Volgens ChargePoint kun je met de Android Auto-ervaring een kaart bekijken met laadstations in de buurt, de status controleren, filteren op statistieken zoals beschikbaarheid en kosten, en vervolgens een laadsessie starten zodra je aankomt. De in-car-app kan ook worden ingesteld om de bestuurder te waarschuwen zodra een bezet laadstation beschikbaar komt. ChargePoint zegt dat zijn netwerk meer dan honderdduizend oplaadpunten omvat.

De Android Auto-ondersteuning van de app is vanaf vandaag beschikbaar in de VS, Canada, Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland en het VK. Om het te gebruiken, heb je de ChargePoint-app nodig die draait op een apparaat met Android 6.0 of hoger en een auto die Android Auto ondersteunt.

You may also like