Google brengt nieuwe Android Auto update uit met mysterieuze oplossingen

Er valt veel op te lossen over Android Auto, en elke update die Google uitbrengt is goed nieuws voor gebruikers die worstelen met verschillende problemen bij het aansluiten van hun Android-telefoons op de head-unit in de auto.

Maar aan de andere kant biedt Google zelden een changelog met deze Android Auto-updates, dus het is aan ieder van ons om erachter te komen wat er nieuw is.

Dit lijkt ook het geval te zijn met Android Auto 6.6, aangezien de op Mountain View gebaseerde zoekgigant zojuist een nieuwe versie van de app heeft gepubliceerd, die momenteel wordt uitgerold via de Google Play Store.

Android Auto 6.6 komt dus zonder release-opmerkingen, al zijn er verschillende dingen die moeten worden vermeld over deze nieuwe update.

Eerst en vooral kwam de eerste bètaversie van versie 6.6 begin juni uit, terwijl een bijgewerkte release later dezelfde maand groen licht kreeg. Dus als je deze bètaversies hebt uitgevoerd, zou je al moeten weten wat je kunt verwachten.

De nieuwe Android Auto-versie is echter 6.6.6125 en het is een stabiele build die op alle Android-telefoons zal landen via de app-update-engine die is gebundeld met de Google Play Store.

Wat betreft wat er nieuw is in deze update, Google heeft zelf al verschillende fixes voor Android Auto bevestigd, waaronder een voor een storing waardoor de USB-verbindingsinstelling overschakelde naar “Geen bestandsoverdracht”. Deze update zou daarom deze storing kunnen verhelpen, of op zijn minst extra polijsten kunnen bevatten om Android Auto in dit opzicht over het algemeen stabieler te maken.

Vervolgens zou versie 6.6 ook meer oplossingen kunnen bevatten voor de crashes die Samsung-gebruikers ervaren bij het ontgrendelen van hun apparaten. Een probleem dat al een tijdje bestaat, zorgt ervoor dat Android Auto onverwacht wordt afgesloten wanneer de Samsung-telefoon wordt ontgrendeld, waarbij de Zuid-Koreaanse apparaatfabrikant zelf een oplossing voor het hele ding aankondigt.

Dus vermoedelijk heeft Google zelf Android Auto 6.6 gebruikt om meer verfijningen op te nemen naast de oplossingen van Samsung, maar het valt nog te bezien of het probleem helemaal verdwenen is na het installeren van de nieuwste updates.

You may also like