Het krijgen van een Pixel betekent niet dat Android Auto vlekkeloos zou werken, omdat de app niet per se geïnteresseerd lijkt te zijn in welk apparaat je op de head-unit aansluit.

Met andere woorden, Android Auto op een Google Pixel is net zo buggy als elk ander mobiel apparaat. De nieuwste versie van de telefoon is in dit opzicht het levende bewijs.

Klanten die de onlangs uitgebrachte Google Pixel 6 kochten, ontdekten dat de telefoon geen verbinding maakt met de head-unit om Android Auto uit te voeren. Dit betekent dat het mobiele apparaat niet wordt gedetecteerd door de head-unit, maar wel oplaadt wanneer het is aangesloten.

Maar Android Auto wordt nooit gelanceerd, beweren deze gebruikers, en een bericht op de forums van Google bevat tientallen berichten van mensen die in hun auto met hetzelfde worstelen.

Het spreekt vanzelf dat de op Mountain View gebaseerde zoekgigant al deze rapporten heeft opgemerkt, dus het bedrijf is onlangs begonnen met onderzoek in een poging erachter te komen wat er gebeurt.

Google zegt echter dat het de hulp van gebruikers zelf nodig heeft, omdat het het probleem niet kon reproduceren in zijn interne tests. Het bedrijf wil nu dat gebruikers bugrapporten sturen waarmee het Android Auto-ontwikkelteam kan bepalen wat het verbindingsprobleem veroorzaakt.

“Helaas konden we het probleem niet reproduceren. Het zou geweldig zijn als je ons een bugrapport zou kunnen sturen vanaf je telefoon. Bugrapporten helpen onze technici te begrijpen wat er aan de hand is en om de oorzaak van het probleem te diagnosticeren”, legt een lid van het Android Auto-team uit.

Als je Google wilt helpen met het onderzoek, kun je de discussie vinden op de hierboven gelinkte pagina. Het bedrijf zegt dat het via e-mail contact zal opnemen met degenen die worstelen met het verbindingsprobleem en de instructies zal geven voor het verzenden van een telefoonlogboek.

In de tussentijd kun je niet veel doen, omdat de meeste generieke oplossingen nutteloos zijn gebleken als de Pixel 6 niet wordt gedetecteerd om Android Auto uit te voeren.

You may also like