Google lost stilletjes een van de grootste problemen met Android Auto op

Een van de meest onverwachte bugs in Android Auto werd eerder dit jaar ontdekt en hierdoor werden Pixel-telefoons automatisch opnieuw opgestart wanneer ze op de head-unit werden aangesloten om de app te starten.

Met andere woorden, op het moment dat u de USB-C-kabel aansluit om Android Auto te starten, werd de smartphone automatisch opnieuw opgestart en gebruikers legden uit dat dit elke keer gebeurde.

Als ik de kabel aangesloten laat, wordt de telefoon opnieuw opgestart en zodra ik omhoog veeg om te ontgrendelen, wordt het Google-logo weergegeven en herhaaldelijk opnieuw opgestart totdat ik mijn telefoon loskoppel van de kabel. Ik heb geprobeerd op te starten in de veilige modus, wat een beetje werkt, ik kan mijn telefoon op de kabel aansluiten en de telefoon nog steeds gebruiken, maar Android Auto maakt helemaal geen verbinding met de head-unit ”, legt een gebruiker uit.

Google heeft eerder deze week bevestigd dat het erin is geslaagd de oorzaak van het probleem te achterhalen, en het blijkt dat Android Auto niet de enige was die de schuld had van het hele probleem.

Google Chrome, de browser die vooraf is geladen met Android-apparaten, kwam met een zeldzame bug die naast een probleem in Android Auto een gecombineerde storing veroorzaakte waardoor Pixel-telefoons automatisch opnieuw werden opgestart bij verbinding.

“Er is een oplossing toegepast voor Android Auto-app versie 6.1 (momenteel uitgerold in Google Play) en Chrome-app versie 88.0.4324.181 of hoger (beschikbaar in Google Play voor iedereen). Een configuratiewijziging in de Chrome-app die geen verband houdt met Android Auto veroorzaakte een onverwachte combinatie van bugs in sommige head-units en het Android-besturingssysteem ”, bevestigde een lid van het Android Auto-team deze week.

Dus als je Pixel opnieuw opstart wanneer hij is aangesloten op de head-unit in een poging om Android Auto te starten, moet je de nieuwste app-updates op het apparaat installeren. Het probleem had blijkbaar uitsluitend betrekking op Pixel-telefoons, dus als u Android Auto uitvoert met een Samsung-apparaat, zou de herstartstoring normaal niet moeten optreden.

You may also like