Google Maps krijgt de Assistent-rijmodus, een alternatief voor de Android Auto-app

Android Auto is te vinden in veel moderne autoradio’s, maar als je geen compatibele radio hebt, biedt Google een zelfstandige app die de ervaring simuleert: een interface die alleen toegang geeft tot de belangrijkste apps voor berichten, muziek en bellen terwijl je het doet op een manier die afleiding tot een minimum beperkt. Vorig jaar kondigde het bedrijf op Google I / O aan dat er een nieuwe rijmodus zou komen, en deze wordt nu uitgerold naar Android-gebruikers in de VS.

De nieuwe rijmodus is net zoiets als wanneer Android Auto is gefuseerd met Google Maps, met de nadruk op Google Assistant. We zagen een prompt in Google Maps net voordat we aan een navigatieroute begonnen die de nieuwe interface introduceerde. In feite is het een add-on-balk helemaal onderaan het navigatievenster.

Er is een snelkoppeling voor de assistent in de linkerbenedenhoek en een nieuwe snelkoppeling voor apps wordt rechtsonder weergegeven. Je krijgt ook supersimplified muziekbediening. De titel van de huidige podcast of het huidige nummer wordt hier weergegeven en er is een knop om over te slaan om de tracklijst in beweging te houden. Het nadeel is dat het geen knop heeft om achteruit te springen, maar het is bedoeld om afleiding te verminderen.

Deze modus wordt standaard weergegeven zodra u begint met navigeren en schakelt ook automatisch Niet storen in. Net als Android Auto kunt u nog steeds berichten van apps ontvangen en deze met uw stem beantwoorden. Telefoongesprekken nemen ook niet het volledige scherm in beslag, dus u kunt uw ogen op de kaart houden.

De uitrol van de nieuwe rijmodus lijkt op grote schaal te worden uitgerold naar Android-gebruikers van Google Maps in de VS. Laat ons weten wat u van de nieuwe interface vindt.

You may also like