Onze telefoons hebben de mogelijkheid om woon-werkverkeer of roadtrips beter te maken met gratis navigatie en toegang tot muziek en meer, en systemen zoals Android Auto maken dat allemaal veiliger en minder afleidend. Hoewel Android Auto in elke vorm handig is, is het het beste als het draadloos is. Hier leest u hoe u draadloze Android gebruikt

Ondersteuning voor draadloze Android Auto-telefoon

De eerste en belangrijkste factor bij het draadloos gebruiken van Android Auto is om te kijken of uw Android-smartphone de functionaliteit ondersteunt. Gelukkig is het niet moeilijk om een apparaat met ondersteuning te krijgen.

Om draadloos Android Auto te gebruiken, moet uw telefoon aan de volgende softwarevereisten voldoen:

Google Pixel of Samsung Galaxy device met Android 10 of hoger
Selecteer Samsung Galaxy-apparaten met Android 9.0 of hoger (Galaxy S8, Note 8)
Elke Android-smartphone met Android 11 of hoger
Alle apparaten hebben 5GHz wifi-ondersteuning nodig
Voor het grootste deel zou elke Android-smartphone die in de afgelopen twee of drie jaar is uitgebracht, zonder problemen aan deze vereisten moeten voldoen. Het is ook belangrijk op te merken dat deze in de toekomst kunnen veranderen. Nog niet zo lang geleden verhoogde Google de minimumvereisten om Android Auto in welke vorm dan ook te gebruiken en sloot daarbij veel oudere apparaten af.

Draadloze Android Auto gebruiken die in uw auto is ingebouwd

De meeste auto’s die Android Auto ondersteunen, ondersteunen over het algemeen de bekabelde versie van het platform, maar het wordt steeds gebruikelijker voor autofabrikanten om draadloze Android Auto native in hun voertuigen te ondersteunen.

Als je auto wel ondersteuning heeft voor draadloze Android Auto, is koppelen vrij eenvoudig. Koppel in de meeste gevallen gewoon aan de Bluetooth van uw auto via het instellingenmenu van het infotainmentsysteem. Het systeem van elke autofabrikant werkt anders, maar in de meeste gevallen waarin deze optie in het voertuig is ingebouwd, wordt het automatisch gestart of wordt er een Android Auto-pictogram op het scherm weergegeven. Na de eerste koppeling zou het proces om Android Auto te starten grotendeels automatisch moeten zijn.

Dit proces kan variëren op basis van het infotainmentsysteem van uw voertuig. In sommige gevallen moet u zoeken naar de optie ‘Telefoon verbinden’ onder een Android Auto-app of Android Auto inschakelen in de instellingen van de auto.

Welke auto’s ondersteunen draadloze Android Auto?

Sommige autofabrikanten die draadloze Android Auto ondersteunen, zijn onder meer:

Acura
Audi
BMW
Buik
Cadillac
Chevrolet
Chrysler
GMC
Honda
hyundai
oneindig
Jeep
Kia
Lincoln
Maserati
Porsche
RAM
Toyota
Volkswagen

Houd er natuurlijk rekening mee dat niet alle voertuigen van deze autofabrikanten Android Auto in zijn draadloze vorm ondersteunen en dat de ondersteuning ook kan variëren op basis van de specifieke configuratie van het model dat u koopt.

Andere autofabrikanten voegen ook regelmatig ondersteuning voor deze functie toe. Zo kondigde Subaru aan dat het in modeljaar 2023, te beginnen met de Outback, ondersteuning zou bieden voor draadloze Android Auto.

Werkt het herontwerp van Android Auto draadloos?

In november 2022 is Google begonnen met het publiekelijk testen van een ingrijpend herontwerp van Android Auto. Het brengt een gesplitst scherm naar meer auto’s, een nieuwe taakbalk en een nieuwe look en feel voor het platform als geheel. Het is over het algemeen een drastische verandering, maar een die gelukkig de ondersteuning voor draadloze verbindingen niet verliest.

Ondanks alle veranderingen die het herontwerp van Android Auto met zich meebrengt, ondersteunt het nog steeds draadloos gebruik via de native ondersteuning van uw auto of Android Auto-adapters zoals AAWireless.

Upgraden naar draadloos Android Auto

Als uw auto nog geen ondersteuning heeft voor draadloze Android Auto, wordt het vrij eenvoudig om ondersteuning toe te voegen via aftermarket-producten.

De eenvoudigste manier om draadloos Android Auto toe te voegen aan een auto die de bedrade versie al ondersteunt, is met een USB-dongle. Momenteel zijn er drie apparaten die geweldig zijn om deze functie te leveren. De eerste is de Motorola MA1, die $ 100 kost en verkrijgbaar is bij Amazon of Target. Deze dongle is het enige door Google gecertificeerde apparaat dat draadloze ondersteuning toevoegt aan de infotainmentervaring van het bedrijf. Het werkt briljant op de meeste apparaten.

Verder zijn er twee dongles die voortkwamen uit crowdfundingcampagnes. AAWireless was het allereerste product dat deze taak volbracht, en zoals we in een eerdere recensie al zeiden, is het een prachtig klein apparaat. Het is verkrijgbaar via Amazon en de eigen online winkel van het bedrijf voor $ 89. Het is momenteel een van de meest betaalbare Android Auto-adapters die we aanbevelen. Het heeft ook een belangrijk voordeel ten opzichte van MA1, door een app aan te bieden waarmee je instellingen kunt aanpassen voor mogelijk betere compatibiliteit.

Ten slotte is er Carsifi, dat je voor $ 99 op de website van het bedrijf kunt bestellen, hoewel het vaak te koop is voor $ 89. De roem van dit product is dat het een knop heeft om van de ene telefoonverbinding naar de andere over te schakelen.

Met de Motorola MA1 is koppelen ongelooflijk snel en eenvoudig. Sluit de Motorola MA1 gewoon aan op de USB-poort van uw auto (let op: de dongle ondersteunt alleen USB-A-verbindingen) en laat hem aan gaan. Eenmaal ingeschakeld, gaat u naar de Bluetooth-instellingen van uw telefoon en zoekt u naar de MA1. Koppel met de dongle en laat deze een Wi-Fi-verbinding activeren. Vanaf dat moment wordt u automatisch gevraagd om Android Auto in te stellen.

Voor AAWireless en Carsifi lijkt het proces erg op elkaar, afgezien van één installatiestap. Voordat u doorgaat met de bovenstaande stappen, moet u Android Auto-ontwikkelaarsopties inschakelen door Android Auto-instellingen te openen en meerdere keren op het versienummer te tikken. Eenmaal voltooid, opent u het overloopmenu met drie stippen van Android Auto en zoekt u naar ontwikkelaarsinstellingen. Hoog in de lijst ziet u een optie om draadloze projectie toe te voegen aan instellingen, die u vervolgens kunt inschakelen vanaf de vorige pagina. Deze stap kan al dan niet nodig zijn, afhankelijk van uw apparaat, dus zoek naar een schakelaar om draadloze Android Auto in te schakelen voordat u ontwikkelaarsinstellingen inschakelt.

Hoe Android Auto aan elke auto toe te voegen

Als uw auto nog niet over de bekabelde versie van Android Auto beschikt, zijn er nog steeds opties.

Voor de gemakkelijke route zijn er apparaten in GPS-stijl die u in uw auto kunt monteren en die Android Auto ondersteunen. We hebben een IYING-apparaat getest dat $ 260 kost op Amazon en draadloze Android Auto ondersteunt. Road Top biedt een soortgelijk apparaat met een breder scherm voor $ 299. Er zijn ook enkele super goedkope modellen die er zijn. Een die we ook hebben uitgeprobeerd, kost slechts $ 120 ~ als hij in de uitverkoop is, maar je hebt een adapter nodig om hem draadloos te gebruiken.

Hoewel installatie op dergelijke apparaten handig is, zou het geld idealiter naar een nieuwe head-unit moeten gaan. Deze apparaten, die u zelf kunt installeren, maar het beste door een professional kunt laten uitvoeren, vervangen het bestaande infotainmentsysteem van uw auto volledig. Het is een geweldige manier om oudere auto’s nieuw leven in te blazen of gewoon een nieuwe functie toe te voegen.

Populaire merken zoals Pioneer en JVC Kenwood ondersteunen draadloze Android Auto op sommige van hun geavanceerde systemen, en Crutchfield heeft verschillende andere kleinere merken die meer betaalbare systemen aanbieden die de functie ondersteunen.

Hoe draadloze Android Auto te repareren

Geen enkel draadloos systeem is perfect stabiel, dus als u Android Auto in deze vorm gebruikt, zult u op een ander moment zeker problemen tegenkomen. Onlangs hadden we de kans om het systeem te gebruiken in een Kia K5 waarin draadloze ondersteuning was ingebakken.

In die auto werkte het ongeveer 80% van de tijd perfect, met als belangrijkste probleem dat de telefoon na het opstarten geen verbinding met de auto kon maken. Dit kan natuurlijk behoorlijk frustrerend zijn, vooral als je al onderweg bent tegen de tijd dat de foutmelding verschijnt. Gelukkig is de oplossing vrij eenvoudig.

Als u merkt dat Android Auto geen verbinding maakt met uw auto, ondanks dat uw telefoon al is gekoppeld, schakelt u gewoon Bluetooth uit en vervolgens weer in. Over het algemeen zullen de telefoon en de auto snel hun verbinding herstellen en werken de zaken weer. Natuurlijk kunnen uw resultaten variëren. Andere stappen voor probleemoplossing kunnen zijn:

Start je telefoon opnieuw op
Schakel Bluetooth uit en weer in
Schakel de vliegtuigmodus een paar seconden in
Vergeet de Bluetooth-koppeling van uw auto en koppel uw telefoon opnieuw
En natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om gewoon bij een bekabelde verbinding te blijven. In de overgrote meerderheid van voertuigen met ondersteuning voor draadloze Android Auto, is er ook ondersteuning voor de bedrade smaak.

You may also like