Hoe makkelijk is het om Apple CarPlay en Android Auto gebruiken?

De voortdurende evolutie van de technologie is een op hol geslagen trein die niet kan worden gestopt en autofabrikanten haasten zich om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen, net als auto kopers. Wij zijn voortdurend overspoeld met de nieuwste software-updates, nieuwe apps die ogenschijnlijk maken ons leven gemakkelijker en innovatieve gadgets die zal worden vervangen door een verbeterd model zelfs voordat we helemaal begrijpen het origineel.

Carplay_Mirrorlink_Auto

Apple CarPlay en Android Auto komen steeds vaker voor in auto’s op de Australische markt. De meerderheid van de fabrikanten van beide bieden nu al de technologie, of van plan bent om in de nabije toekomst. Het is in wezen software, in het infotainment systeem is geïnstalleerd. Het is een bekend platform en geeft u toegang tot een eenvoudige versie van het besturingssysteem van uw telefoon op de auto media display. Apple CarPlay is duidelijk vergelijkbaar met wat wordt weergegeven op uw telefoon. Android Auto is een beetje anders, die een app te downloaden, maar nog steeds vergemakkelijkt de toegang tot een herkenbare apps.

Q: Hi CarAdvice. Ik heb gemerkt dat veel meer auto’s komen met Apple CarPlay en Android Auto. Ik heb een Android-telefoon en mijn vrouw heeft een iPhone, hoe gemakkelijk is het om te schakelen tussen een telefoon en is er een betere manier?

A: Zowel Apple CarPlay en Android Auto zijn ongelooflijk eenvoudig te installeren en te gebruiken. We hebben een Holden Captiva in de CarAdvice garage, het compatibel is met beide systemen is, zodat we de kans ze allebei uit te testen nam.

Android_Auto_MirrorlinkEerst omhoog, Apple CarPlay. Sluit de USB-kabel aan op de telefoon en sluit deze aan op de USB-poort. Er is geen noodzaak voor vervelende Bluetooth-koppeling en uw telefoon is voortdurend opgeladen, die een redder in nood voor degenen die constant in beweging.

Siri is op uw wenken te helpen toegang te krijgen tot de apps die u nodig hebt, zonder het aanraken van je telefoon, dat is natuurlijk illegaal om te doen tijdens het rijden. U kunt het touchscreen gebruiken, controles op het stuurwiel of knoppen en wijzerplaten op de middenconsole om het systeem te navigeren.

De kaarten app zal voorstellen adressen zij vaststelt dat in uw e-mails en berichten wanneer je naar het invoeren van een bestemming, en u kunt zoeken naar nabijgelegen tankstations, cafés, parking, winkels, restaurants en nog veel meer.

Met behulp van voice control je kunt luisteren naar en te reageren op sms-berichten en Siri helpt ook om te bellen, te luisteren naar de voicemail of muziek streamen via ondersteunde apps zoals Spotify of iTunes.

USB_MirrorlinkAndroid Auto is een eenvoudiger systeem en je nodig hebt om de app te downloaden naar je telefoon voordat je kunt aansluiten en gaan. Het is hetzelfde proces van daar, gewoon plug de kabel in de USB-poort en het systeem branden up. De functionaliteit is in wezen hetzelfde als Apple CarPlay, met toegang tot navigatie, communicatie en muziek via toepassingen. Het is ook spraakgestuurde en kunt u de bedieningselementen en knoppen stuurwiel te gebruiken op de middenconsole.

Een woord van waarschuwing; Houd er rekening mee dat u het gebruik van uw mobiele data en streaming muziek op een road trip kan erg duur zijn.

Screen_Mirrorlink_AutoOm te schakelen tussen Apple en Android CarPlay Auto, eraf halen, één en sluit het andere. Zo simpel is het.

You may also like