Platforms zoals Android Auto en Apple CarPlay maken de informatie- en entertainmentunit van uw auto slimmer. U kunt bijvoorbeeld Google Maps in de hoofdeenheid gebruiken in plaats van het tijdens het rijden op de telefoon te gebruiken. Het platform van Google kan de belangrijkste Android-functies spiegelen aan de hoofdeenheid. Apples CarPlay doet bijna hetzelfde voor iOS.

Deze platforms helpen bestuurders niet alleen om zich op de weg te concentreren, maar maken de in-car ervaring ook naadloos en leuk.

Degenen met Android 9 of lager moeten de Android Auto-app downloaden van Google Play. Voor gebruikers van Android 10 is de app in de telefoon ingebouwd als een technologie waarmee de telefoon verbinding kan maken met het autodisplay.

Android Auto op autodisplay met USB-kabel

Zorg er ten eerste voor dat de hoofdeenheid compatibel is met Android Auto en dat deze is ingeschakeld in de instellingen. Download de app van Google Play of sluit de telefoon gewoon aan op een compatibele auto met een USB-kabel. Om de telefoon te verbinden, zorgt u ervoor dat de auto in de parkeermodus staat, gevolgd door het ontgrendelen van het telefoonscherm en het koppelen aan het voertuig via Bluetooth.

Bekijk de veiligheidsinformatie en Android Auto-machtigingen voor toegang tot apps en schakel vervolgens meldingen in voor Android Auto. Selecteer Android Auto op het autodisplay en volg de instructies om te beginnen.

Android Auto op uw autodisplay via draadloze verbinding

Koppel Android Auto via Bluetooth op het autodisplay en bekijk de veiligheidsinformatie en Android Auto-machtigingen voor toegang tot de apps.

Selecteer Android Auto op het autodisplay om de app te starten.

Als u de telefoon met draadloze projectie niet wilt gebruiken, koppelt u de Bluetooth van de telefoon met autodisplay los.

Hier ziet u hoe u CarPlay met iPhone instelt

Start de auto en zorg ervoor dat de stemassistent van Apple aan staat. Verbind de iPhone met de auto.

Als de auto CarPlay ondersteunt met een USB-kabel, sluit u de iPhone aan op de USB-poort om toegang te krijgen tot CarPlay.

Als de auto draadloze CarPlay ondersteunt, moet je de spraakopdrachtknop op het stuur ingedrukt houden.

Nadat je hebt gecontroleerd of de stereo in de draadloze of Bluetooth-modus staat, moet je naar Instellingen> Algemeen> CarPlay gaan, op Beschikbare auto’s tikken en hun automodel op hun iPhone selecteren.

Er zijn twee manieren om Siri te gebruiken om CarPlay te besturen. Men kan de spraakopdrachtknop op het stuur ingedrukt houden, gevolgd door Siri een vraag stellen of haar een opdracht geven.

De tweede manier is door CarPlay Dashboard of CarPlay home-knop op het touchscreen aan te raken en vast te houden en vervolgens Siri een vraag te stellen of haar te bevelen iets te doen.

You may also like