Moderne auto kopers verwachten aangesloten te worden op de rest van de wereld ten allen tijde, en hoewel je kunt vaak uw telefoon kan koppelen in auto’s met behulp van Bluetooth en USB-kabels, ze niet ten volle gebruik van de telefoon te bieden met behulp van de controles van de auto.

Dat is waar MirrorLink komt in – het is een systeem dat uw smartphone verbinding maakt met de auto infotainment systeem. Maar wat betekent het precies doen?

Wat is MirrorLink?

MirrorLink maakt wat er op het scherm van compatibele mobiele apparaten rechtstreeks worden overgebracht naar ingebouwd infotainment scherm van de auto. Eenmaal aangesloten – via USB of Bluetooth (afhankelijk van de auto) – een reeks van smartphone apps kan worden geraadpleegd, al gecontroleerd door middel van het touchscreen, stuurwiel gemonteerde bedieningselementen, of zelfs met de stem activering in sommige gevallen.

Gezien het feit dat in-car infotainment schermen zijn meestal groter dan zelfs de meest omvangrijke van mobiele telefoons, de grotere pictogrammen kunnen ze het huis zorgen voor veel gemakkelijker en veiliger te navigeren.

Een ander voordeel van MirrorLink is dat het gebruik van de smartphone een eigen processing power en internet connectiviteit om het systeem te bedienen, waardoor het gebruik van apps die anders niet beschikbaar via de standaard systeem kan zijn. Dit maakt het ook MirroLink een ideale keuze voor meer betaalbare auto’s, waar de beste infotainmentsystemen te duur om te installeren zou kunnen zijn.

Wat kan MirrorLink doen?

Veel van de meest populaire smartphone-apps zijn compatibel met MirrorLink, zodat de wil van Facebook, Twitter en Spotify zijn keurig geïntegreerd in de software. Sommige herhalingen van MirrorLink, zoals de SEAT, Skoda en Volkswagen systemen, synchroniseren met sociale media en e-mail accounts, en kan berichten en tweets voorlezen terwijl u onderweg bent. Hetzelfde systeem biedt een app die het mogelijk maakt de stuurprogramma’s om gegevens voor specifieke rijden routes te nemen, het aanbieden van feedback over rijstijl, mpg figuren en andere nerdy statistieken waarmee u uw rijstijl analyseren in detail diep.

Welke auto’s zijn compatibel?

In aanvulling op de Volkswagen-groep auto’s hierboven vermeld, andere merken met behulp van MirrorLink zijn de Peugeot / Citroen groep (waartoe ook DS), Honda, Smart en Toyota. Sommige Mercedes, met inbegrip van de A-Klasse, zijn ook uitgerust met MirrorLink.

Welke mobiele apparaten zijn compatibel?
De MirrorLink software werkt met de meeste Android-smartphones. Helaas is het niet compatibel met iPhones – voor soortgelijke connectiviteit je een auto heb je een andere koppeling nodig. MirrorLink zal er alles aan doen om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om te koppelen met alle smartphones en auto’s.