Samsung introduceerde zijn Bixby-stemassistent in 2017 en wordt sindsdien gebruikt als first-party assistent op Samsung-gadgets. Maar dit was niet de eerste stemassistent van Samsung, want dat zou S Voice zijn.

Helaas voor iedereen die S Voice nog steeds gebruikte, meldt TizenHelp dat Samsung nu de oude service vermoordt. Dit is niet de enige Samsung-service die wordt uitgeschakeld, want het is ook de functie Find My Car, Car Mode en MirrorLink.

S Voice debuteerde in 2012 op de Galaxy S3 en kwam ongeveer op hetzelfde moment als Google Voice Search en Google Now. Maar Google is doorgegaan door de Assistent in 2016 te lanceren, met snellere, nauwkeurigere en meer diverse interacties.

Samsung reageerde met Bixby in 2017 en lanceerde naast de Galaxy S8-serie (en verscheen op alle latere vlaggenschepen). Het bedrijf volgde later met een Bixby 2.0-release die meer ondersteunde talen en betere natuurlijke taalherkenning bood.

We zijn meer verrast dat Samsung S Voice niet eerder heeft afgesloten. Desalniettemin moeten degenen die nog steeds oudere telefoons en wearables gebruiken met de service overschakelen naar Bixby of een andere stemassistent.

Het zou ook niet de eerste grote stemassistent zijn die op Android werd gedood, aangezien Microsoft eind vorig jaar bevestigde dat het ook de ondersteuning voor Cortana op het platform stopzette.

You may also like