Komt de elektrische auto van Apple eindelijk op de markt in 2023?

Het gerucht gaat dat Apple op dit moment al vele jaren aan zijn eigen elektrische auto werkt, en hoewel het project schijnbaar steeds verder wordt ontwikkeld en gefocust, wordt niet verwacht dat de auto in 2023 publiekelijk zal verschijnen.

Er zijn honderden goed onderbouwde rapporten over de autoplannen van Apple, maar de laatste informatie van Bloomberg beweert dat het bedrijf onlangs zijn aanvankelijke plannen heeft teruggeschroefd en zijn voorgestelde prijs van $ 120.000 heeft verlaagd, waardoor de ambities voor een volledig zelfrijdend voertuig zonder besturing zijn geëlimineerd. wiel of pedalen, en een interieurontwerp gericht op gemeenschappelijke zitplaatsen.

Nu wordt verwacht dat de auto een veel conventioneler ontwerp zal hebben met beperkte zelfrijdende mogelijkheden, voor een prijs van minder dan $ 100.000. Dit zou het elektrische voertuig van Apple kunnen positioneren als een veel directere concurrent van Tesla’s Model S dan eerder werd gedacht. Op de CES van dit jaar onthulde BMW de i Vision Dee elektrische sportsedan – een voertuig waarvan wordt beweerd dat het rechtstreeks zal wedijveren met de auto van Apple zodra deze beschikbaar is.

De auto van Apple zal nu naar verwachting op zijn vroegst in 2026 op de markt komen, maar hij zou ergens in 2025 kunnen worden aangekondigd, vooral omdat hij nog enige tijd wettelijke goedkeuring en uitgebreide tests moet ondergaan voordat hij voor het publiek wordt vrijgegeven.

You may also like