Kuo doet geruchten over elektrische auto's van Apple en Hyundai

TF Securities-analist Ming-chi Kuo heeft rapporten bevestigd dat Apple en Hyundai samenwerken aan een elektrische auto. In een onderzoeksnota geciteerd door AppleInsider, zegt Kuo dat de eerste auto van Apple gebaseerd zal zijn op het E-GMP-platform van Hyundai voor elektrische voertuigen op batterijen.

Het E-GMP-platform werd eind vorig jaar aangekondigd en zal naar verwachting vanaf dit jaar de basis vormen voor de elektrische auto’s van Hyundai. Hyundai beweert dat E-GMP-voertuigen theoretisch meer dan 500 km (310 mijl) binnen bereik kunnen komen met een volledige lading, waarbij de batterij in 18 minuten een capaciteit van 80 procent kan bereiken via snelladen – hoewel de prestaties van individuele voertuigen natuurlijk variëren op basis van het ontwerp .

Kuo beweert dat de eerste Apple-auto samen met Hyundai zal worden geproduceerd, maar andere voertuigen die samenwerken met GM en PSA zijn ook een mogelijkheid, en Apple zal gebruik moeten maken van de supply chain-middelen van autopartners. Hyundai zou “het voortouw nemen bij het ontwerpen en produceren van onderdelen” voor de eerste auto, terwijl zijn kleinere dochteronderneming Kia verantwoordelijk zal zijn voor de productie van voertuigen in de VS.

Vorige maand bevestigde Hyundai lokale berichten dat het in gesprek was met Apple voordat het zijn verklaring terugliep. “We hebben verzoeken ontvangen voor mogelijke samenwerking van verschillende bedrijven met betrekking tot de ontwikkeling van autonome EV’s”, aldus de definitieve versie van de verklaring. “Er zijn geen beslissingen genomen omdat de besprekingen zich nog in de beginfase bevinden.”

Reuters meldde onlangs dat het leiderschap van Hyundai “verdeeld” was over het vooruitzicht van een Apple-partnerschap. “We zijn aan het worstelen over hoe we het moeten doen, of het nu goed is of niet”, zei een niet nader genoemde manager. “Wij zijn geen bedrijf dat auto’s voor anderen maakt. Het is niet zo dat het werken met Apple altijd tot geweldige resultaten zou leiden. “

Kuo gelooft dat de vroegst mogelijke datum waarop een Apple-auto op de markt komt 2025 is.

You may also like