Terwijl de CES-beurs in Las Vegas is gaat alles over Android Auto en CarPlay technologieën, de combinatie in Europa is de laatste week van de Autosalon van Genève en de Mobile World Congress (Barcelona) een cohort van aankondigingen gezien over de beschikbaarheid van MirrorLink geschikte auto’s en smartphone toestellen.

In Genève kondigde PSA de komende beschikbaarheid van MirrorLink in Peugeot 108, Nieuwe Peugeot 208, Nieuwe Peugeot Partner, Citroën C1, Nieuwe Citroën Berlingo, New DS 5.

Volkswagen aangekondigd dat haar nieuwe Touran heeft MirrorLink en dat deed Skoda voor zijn high-end Superb en Toyota voor de Aygo. Seat ook aangekondigd in Barcelona een partnership met Samsung waar MirrorLink speelt een cruciale rol.

Mirrorlink - CES - MWC

Mirrorlink – CES – MWC

Op het Mobile World Congress kondigde Samsung de technologie in de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge terwijl de HTC One (M8) en Sony’s Xperia Z3 en Z3 Compact zijn ook MirrorLink-enabled. Dit draagt ​​bij aan de bestaande Samsung Galaxy S5, noot 4, Merk Edge en HTC One (M8).

Deze aankondigingen zijn zeker met de dynamiek van MirrorLink-enabled “hardware” in Europa; echter, naast auto’s en telefoons, de derde en de centrale component is natuurlijk de beschikbaarheid van apps gecertificeerd voor MirrorLink. Op dat niveau is het nog steeds de vroege dagen, maar veel interessante apps zijn reeds beschikbaar. Dit is het geval van Sygic, Coyote, Glympse, BringGo, Parkopedia, miRoamer en een paar anderen die beschikbaar zijn in de komende weken zal worden.

Android Auto
Ter vergelijking: er zijn kleine OEM’s met een sterke aanwezigheid in Europa dat Android Auto producten hebben aangekondigd nog. Renault, Volkswagen en Fiat, terwijl ze onderdeel van Google’s OAA hebben nog niets getoond, zelfs als Volkswagen zei op de CES zullen ze Android Auto introduceren in Europa, samen met CarPlay later in 2015.

Daimler en BMW zijn naar verluidt in gesprek met Google op Android Auto. Maar de discussie niet hebben tot nu toe in geslaagd. Duitse autofabrikanten zijn zeer bezorgd over de privacy en de eigendom van hun eigen klantgegevens.

Geen derde partij apps op Android Auto nog
In aanvulling op dat Android Auto is dus beperkt zijn focus op API’s voor audio streaming en messaging (lees here5185). Deze API werd uitgebracht in november 2014, maar de ontwikkelaars zijn nog niet toegestaan ​​om apps te maken en te publiceren voor Android Auto.

Verder deze API’s niet auto centric apps zoals GPS-navigatie, flitspaal waarschuwingen, parking plaats, enz. Mogelijk te maken

Wordt vervolgd …

Bron: GPSbusinessnews.com

You may also like