MirrorLink

MirrorLink kan samenwerken met de boordcomputers van autofabrikanten

Met MirrorLink, een open standaard, kan de interface van een smartphone gedupliceerd worden op het touchscreen van een infotainmentsysteem in een auto.

Simpel gezegd; uw smartphone integreren in uw auto

De MirrorLink-technologie werd oorspronkelijk ontwikkeld door Nokia. MirrorLink is een open standaard en bundelt diverse veelgebruikte technieken, waaronder usb, wifi, bluetooth en de protocollen ip, upnp en rtp.

Mirrorlink

Mirrorlink

Doel van MirrorLink is om apparatuur van elektronicafabrikanten te laten samenwerken met de boordcomputers van autofabrikanten. Daarbij gaat het vooral om het dupliceren van de gebruikersinterfaces van smartphones op het infotainmentsysteem van moderne auto’s. Deze zijn in toenemende mate van touchscreens voorzien.

Bekijk hier alle geschikte auto’s die zijn voorbereid met Mirrorlink

Multimedia is een steeds belangrijker wordende factor in de auto. Sinds de zomer van 2014 maakt MirrorLink het mogelijk via het beeldscherm van uw infotainmentsysteem direct apps van uw smartphone te bedienen.

MirrorLink is geschikt voor smartphones met het Android besturingssysteem. Onderweg kunt u apps van uw smartphone gebruiken, zoals internetradio en rijtips. Via het beeldscherm van uw infotainmentsysteem kunt u die apps bedienen. Niet alle toepassingen zijn tijdens het rijden beschikbaar want veiligheid staat voorop. De mogelijkheden voor nieuwe apps, die bijvoorbeeld gebruikmaken van navigatie- en voertuigdata, zijn onbeperkt.

Bekijk hier alle geschikte smartphones die zijn voorbereid met Mirrorlink

U zult zichzelf vast wel eens betrappen op het feit dat u met uw telefoon in de hand aan het rijden bent. Niet verstandig maar het gebeurt toch wel eens. Met MirrorLink kunt u uw smartphone bedienen zonder uw telefoon in de hand te houden. Zo bent u te allen tijde bereikbaar en wordt het weer een stukje veiliger op de weg.

Hieronder een demo film hoe MirrorLink nu precies werkt: