Het is onwaarschijnlijk dat Apple nieuwe functies voor iPhone en CarPlay zal uitbrengen in de volgende iOS-updates, omdat het bedrijf zich volledig wil concentreren op het oplossen van bugs en het verbeteren van de prestaties onder de motorkap.

De nieuwste iOS-update bracht verschillende belangrijke CarPlay-goodies, waaronder ondersteuning van derden voor navigatie-apps op het dashboard. Dit betekent dat apps zoals Google Maps en Waze Apple Maps kunnen vervangen op het multi-view-scherm zodra ondersteuning is toegevoegd door de moedermaatschappijen.

Maar de volgende iOS 13-updates zullen volgens rapporten niets nieuws opleveren voor CarPlay, dus nu is alle hoop op nieuwe functies achter het stuur op iOS 14 die in de zomer zal verschijnen.

Apple blijft bij iOS 13.4.x-updates, wat betekent dat een iOS 13.5-bèta zeer onwaarschijnlijk is. Het is dus waarschijnlijker dat nieuwe functies voor CarPlay worden opgenomen in iOS 14, dat volgens het typische schema van Apple in de herfst van dit jaar live zou moeten gaan.

Apple zal in juni een preview van iOS 14 tonen op de WWDC-conferentie, met een openbare bèta die kort daarna live gaat voor testers. Met andere woorden, het zou nog maar een paar maanden moeten duren om erachter te komen of er nieuwe functies naar CarPlay komen met iOS 14.

Zoals gewoonlijk is Apple volledig op de hoogte van deze rapporten, maar op het eerste gezicht lijkt alles logisch.

En dat komt allemaal omdat WWDC om de hoek ligt en er wordt aangenomen dat Apple hard aan het werk is om de eerste bèta van iOS 14 op te poetsen. Alle fixes in de volgende iOS 13.4-updates (zowel bèta als stabiel) zullen ook deel uitmaken van iOS 14 , aangezien de builds-verzending in de komende maanden een groot deel van de code zal delen.

Voor nu is het heel duidelijk dat we onze adem niet moeten inhouden voor nieuwe CarPlay-functies, aangezien iOS 14 nog enkele maanden verwijderd is. Het goede nieuws is dat Apple binnen enkele weken meer nieuws over dit front zal delen.

You may also like