De nieuwe Seat DriveApp via Mirrorlink

Seat heeft een nieuwe versie van zijn DriveApp Android-applicatie vrijgegeven die nu volledig met Android Auto is geïntegreerd. De Spaanse autofabrikant beweert dat hij de eerste is die het Android-based in-car systeem ondersteunt met een speciale applicatie.

Seat DriveApp is al een tijdje voor iOS beschikbaar, met volledige CarPlay-integratie. Het kan ook worden gekoppeld aan een touchscreen in de auto via een Android-telefoon via MirrorLink, maar de Android Auto-versie is nieuw en werkt volledig met Google’s eigen autosoftware.

De app krijgt zijn eigen icoon op Android Auto en wanneer de verbinding met een telefoon is gekoppeld, verschaft statistieken op het zitvoertuig het scherm in de auto of de smartphone. Gegevens, inclusief bandenspanning, brandstofverbruik en veel meer, kunnen gezien worden in de auto of op afstand.

Mirrorlink Seat DriveApp

Mirrorlink Seat DriveApp

Seat heeft ook beloofd dat nieuwe features in de komende week naar DriveApp zullen komen.

De auto’s bieden ook FullLink-technologie aan om iPhones of Android-apparaten aan te sluiten om draadloos muziek te spelen en allerlei andere functies uit te voeren, zoals oproepen en sociale media gebruiken. Veel van de zitauto’s hebben ook gebaarcontrole op het touchscreen, zodat een bestuurder nooit van de weg moet kijken.

You may also like