Porsche voegt Android Auto, draadloze CarPlay, 'Hey Porsche' spraakopdrachten toe

De nieuwste versie van het infotainmentsysteem van Porsche, Porsche Communication Management (PCM) 6.0, komt deze zomer uit en brengt tal van updates met zich mee.

Android Auto is eindelijk van de partij, maar het is nog steeds een tweederangs burger voor Apple CarPlay, aangezien Android Auto een bekabelde verbinding via USB vereist terwijl CarPlay nu draadloos wordt. Voor abonnees van Apple Music wordt die service verder geïntegreerd in het besturingssysteem zodra bestuurders hun Apple ID aan hun auto koppelen.

Bovendien voegt Porsche zich bij de “Hey, you”-beweging met zijn spraakherkenningssysteem. Net als het Mercedes-Benz MBUX-systeem dat reageert op “Hé, Mercedes”, spitst het stemherkenningssysteem Voice Pilot van Porsche zijn elektronische oren wanneer de bestuurder “Hé, Porsche” zegt. Het systeem beschikt nu over natuurlijke spraakherkenning, waardoor de bestuurder geen specifieke commando’s meer hoeft te onthouden. In plaats daarvan kan hij of zij alleen maar zeggen: “Ik heb het koud” of “Zoek een benzinestation”, en er wordt beweerd dat het systeem adequaat zal reageren.

Het navigatiesysteem zal ook een rijroute wijzigen op basis van de laatste verkeersinformatie, terwijl de Porsche Connect-app kalendermeldingen van de verbonden smartphone kan bevatten. PCM 6.0 arriveert deze zomer in de 911-, Panamera- en Cayenne-modellen.

You may also like