Samsung Galaxy Note Edge en Galaxy Note 4 krijgen Mirrorlink

Binnenkort is het mogelijk om ook je Samsung Galaxy Note 4 en Galaxy Note Edge te integreren in je auto, met de functie MirrorLink. Met MirrorLink kun je je phablet koppelen aan het mediasysteem binnen je auto, die op het touchscreen het scherm van het apparaat spiegelt.
MirrorLink

Het Car Connectivity Consortium (CCC), waar meerdere auto- en elektronicafabrikanten bij zijn aangesloten met als doel hardware en apps in de auto aan te bieden die zowel veilig als gemakkelijk te gebruiken zijn, heeft aangekondigd dat zowel de Samsung Galaxy Note 4 als de Samsung Galaxy Note Edge wordt voorzien van MirrorLink. Met MirrorLink kun je via een kabeltje de phablet of smartphone integreren in het mediasysteem van je auto en zie je op het touchscreen het beeld van je Android-apparaat gespiegeld. Zo kun je toch gebruikmaken van je apps, terwijl je autorijdt.

Samsung Note 4

Samsung Note 4

MirrorLink is een relatief nieuwe, neutrale manier voor de auto- en elektronica-industrie om slimme apps draaiende te krijgen in de auto. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gebruik te maken van het GPS-systeem van je Android-phablet of -tablet of kun je zonder moeite bij alle muziek die staat opgeslagen op het apparaat (of cloud), terwijl je die afspeelt via de geïnstalleerde muziekspeler. Daarnaast kunnen medepassagiers bijvoorbeeld films en foto’s kijken op een groter scherm, maar is het niet mogelijk om te gamen. Dat staat namelijk de veiligheid van de bestuurder in de weg.

Het doel van MirrorLink is om elke auto- en elektronicafabrikant zich te laten aansluiten bij de service, zodat iedere Android-gebruiker van MirrorLink gebruik kan maken. Momenteel is dat niet het geval en kan dat alleen met oudere Nokia-smartphones (waar Symbian nog op staat), toestellen van Motorola, de Sony Xpera Z-serie en nu dus ook met twee Samsung-toestellen. De Consumentenbond verwacht dat MirrorLink in 2015 beschikbaar komt voor het grootste gedeelte van de Nederlandse consument. In Noord-Amerika is het ook pas een paar maanden verkrijgbaar.

Bron: tabletsmagazine.nl

You may also like