Samsung introduceert Car Mode voor Galaxy op basis van Mirrorlink

Samsung heeft uitgepakt tijdens de keynote op het evenement; IFA-beurs in Berlijn, waarvan het grootste deel van de presentatie was; het bespreken van de trend van software in ons leven, genaamd Internet of Things. Een eigenaardige nieuwe dienst in het bijzonder was een in-car dashboard app die werkt met het bedrijf de Galaxy lijn van Android-smartphones.

Simpelweg genaamd Car mode for Galaxy, de modus presenteert alleen toegang tot de functies die u nodig zou kunnen hebben in een auto, zoals navigatie en het afspelen van muziek, en geeft hen grote, felgekleurde knoppen gemakkelijk te zien zonder de aandacht af te wenden van de weg. Wat is er te zien op de smartphone scherm wordt gestraald om de auto met behulp van MirrorLink, zodat de app kan worden door middel van interactie met het dashboard of stuurwiel en Samsung’s S-Voice persoonlijke assistent.

Als dat klinkt bekend, dat komt omdat Google heeft Android Auto, een eigen in-car dashboard product gebouwd op het Android-platform. Beiden lijken te aanpakken van de dezelfde ideeën van het maken van onze in-car software beter en slimmer, maar er zijn positieve en negatieve kanten aan elkaar.

Android Auto, bijvoorbeeld, vereist de toegang tot verschillende laag niveau sensoren in de auto naar informatie, zoals wielsnelheid verzamelen (om te zien hoe snel je gaat, zorg aankomst schattingen, etc), en bepalen wat speelt door de luidsprekers. Autofabrikanten kunnen niet iedereen zomaar toegang tot geïntegreerde sensoren echter te verlenen, en dus moeten ze aan te melden voor Android Auto gemakkelijk in hun voertuigen kunnen worden geïnstalleerd. Dat is als een auto in kwestie heeft een moderne controles op alle. Auto-modus voor Galaxy werkt samen met Samsung’s Galaxy lineup in elke auto het ondersteunen van de populaire MirrorLink standaard, of als een standalone app in auto’s zonder MirrorLink. Het nadeel is dat het minder feature-rijke dan Android Auto, en er is geen open app store.

Samsung zegt dat het zal beschikbaar zijn in een heel scala van hun apparaten te beginnen deze vrijdag, en het is een partnerschap met Volkswagen om een ​​speciale Car Mode app te maken voor de auto’s, de zogenaamde Car-Net E-Remote (vreselijke naam, ik weet het). Deze app heeft toegang tot meer sensoren dan de standaard app, zodat het extra dingen zoals gebruik van GPS van de auto om u precies vertellen waar je geparkeerd kan doen en, als het een elektrisch voertuig, vertel je of het opladen.

Bron: 9to5google.com

You may also like