Samsung en Google hebben donderdag gezamenlijk aangekondigd dat de SmartThings-service van Samsung vanaf volgende week in Android Auto zal worden geïntegreerd. Door de integratie kunnen Android Auto-gebruikers compatibele SmartThings smarthome apparaten rechtstreeks vanaf het display van hun auto bedienen.

De aankondiging volgt op de grote lancering van de Galaxy S21 van vandaag, die ook de Galaxy Buds Pro en Galaxy SmartTag omvatte, een tegelachtige tracker waarmee gebruikers gemakkelijk kunnen zien waar het accessoire aan is bevestigd.

Tijdens de presentatie op donderdag liet Samsung kort zien hoe SmartThings-integratie eruit zal zien in Android Auto. Als de SmartThings-app is geopend, zien gebruikers snelkoppelingen om snel smarthome-apparaten te bedienen die zijn verbonden met het Samsung-platform. In één afbeelding liet Samsung een paar routines zien, samen met toegang tot zaken als een slimme thermostaat, robotstofzuiger en slimme wasmachine.

De afbeelding toont ook een knop ‘Locaties’, maar we weten niet helemaal zeker waar dat naar verwijst. Misschien is het voor mensen die meerdere woningen hebben met verschillende smart home-producten. Het is ook onduidelijk of de nieuwe integratie kan worden bediend via Google Assistant op Android Auto.

Het SmartThings-platform van Samsung is in wezen een merknaam die hardware en software omvat. Het platform biedt gebruikers een hub waar ze een groot aantal compatibele smart home-apparaten kunnen bedienen, van beveiligingscamera’s tot lampen. Het is niet de enige hub voor het bedienen van smarthome-apparaten, maar aangezien Samsung een van de grootste bedrijven ter wereld is, is het zeker een van de meest beschikbare.

Het nieuws van vandaag komt op de hielen van een aankondiging uit december waarin Google onthulde dat Nest-apparaten vanaf januari 2021 met het Samsung-platform zullen werken. Dat betekent dat als je een Nest Hub of een ander Nest-smarthome-apparaat bezit, je het eenvoudig kunt bedienen via SmartThings. vanaf Android Auto (of uw Samsung Galaxy S21).

Google zei dat de nieuwe integratie vanaf volgende week beschikbaar zal zijn, dus je hebt nog geen toegang tot de functie. Maar we laten het je zeker weten wanneer het eindelijk beschikbaar is.
Update: SmartThings-integratie met Android Auto wordt uitgerold

Zoals beloofd, kunt u nu snelkoppelingen toevoegen aan uw favoriete SmartThings-apparaten in Android Auto. Ondersteuning voor Android Auto wordt nu uitgerold met versie 1.7.59.23 van de SmartThings-app op Android. Volgens gebruikers van Reddit kun je tot 6 verschillende dingen kiezen om te bedienen vanuit Android Auto. Als je Google Nest-apparaten hebt toegevoegd, kunnen die apparaten ook worden toegevoegd, hoewel het lijkt alsof je geen interactie kunt hebben met Nest Cams of Nest Thermostats als je ze op deze manier toevoegt.

Als je problemen ondervindt bij het instellen, open je gewoon de SmartThings-app op je telefoon, tik je op het hamburgermenupictogram, tik je op de instellingenknop en scrol je omlaag naar ‘Android Auto’. Selecteer in het Android Auto-menu maximaal 6 items bij u thuis. Open ten slotte het app-opstartprogramma in Android Auto (op de head-unit van uw auto, niet op uw telefoon) en zoek SmartThings.

You may also like