Samsung stopt met de ondersteuning voor MirrorLink, Car Mode en Find My Car-services

Schenk er een uit voor nog meer services die door Samsung worden geschrapt. Terwijl Samsung hun software-ervaring blijft moderniseren, zijn ze ook begonnen met het verwijderen van die services die ze niet meer nuttig of populair vinden. De nieuwste slachtoffers hiervan zijn 3 autogerelateerde diensten: MirrorLink, Car Mode en Find My Car. Alle 3 deze functies zouden in theorie handig kunnen zijn voor Samsung-bezitters, maar het is waarschijnlijk dat ze niet genoeg gebruik hebben gekregen om Samsung te ondersteunen.

MirrorLink is een standaard die auto-naar-smartphone-connectiviteit mogelijk maakt: gebruikers kunnen het scherm van hun smartphone spiegelen naar het hoofdtoestel van hun auto. Samsung zal deze functie op 1 juni 2020 stopzetten. Nieuwe gebruikers kunnen zich niet meer aanmelden, en hoewel bestaande gebruikers het daarna kunnen blijven gebruiken, komt dit met een groot ‘als’. Zodra u uw apparaat in de fabriek opnieuw instelt, van auto verandert of zelfs uw telefoon bijwerkt, moet u afscheid nemen van de functie.

De automodus is precies zoals het klinkt: er worden grote pictogrammen op het scherm weergegeven met de functies die u tijdens het rijden waarschijnlijk zult gebruiken, zoals muziekstreaming en navigatie. Het fungeerde als een goed alternatief voor Android Auto en Apple CarPlay, maar in tegenstelling tot degenen, die industrienormen zijn die in auto’s zijn ingebouwd, was Car Mode gewoon ingeschakeld op Samsung-telefoons en kon je het vervolgens naar je auto spiegelen met MirrorLink. Net als MirrorLink krijgt Car Mode de bijl in juni: de app is niet meer beschikbaar in de Play Store en Galaxy Store, en als je hem probeert in te stellen, wordt hij gedwongen te sluiten.

Ten slotte kon je met Find My Car precies doen wat de naam zegt: het was een app voor draagbare apparaten waarmee je, nou ja, je auto kon vinden. Met behulp van GPS-functionaliteit kunt u precies volgen waar u uw auto heeft geparkeerd. De ondersteuning hiervoor eindigt ook op dezelfde dag, 1 juni. Het kan niet worden gedownload en je kunt het ook niet gebruiken nadat je het hebt gedownload.

You may also like