Eigenaren van de Galaxy S8-, S9- en S10-telefoons van Samsung – inclusief Note-versies – kunnen nu Android Auto gebruiken zonder iets aan te sluiten. Volgens een bijgewerkte Google-ondersteuningspagina die voor het eerst werd opgemerkt door Android Police, biedt draadloze Android Auto-ondersteuning voor nieuwere Samsung-telefoons is toegevoegd, waardoor de compatibiliteit wordt uitgebreid tot buiten Pixel- en Nexus-telefoons.

De addertje onder het gras is natuurlijk dat draadloze Android Auto nog steeds alleen beschikbaar is op aftermarket head-units, wat betekent dat Samsung-smartphonebezitters die een draadloos leven willen leiden, een paar honderd dollar moeten pony krijgen en er een geïnstalleerd krijgen. (Een draadloze versie van Apple’s eigen smartphone-aangedreven infotainmentsysteem in de auto, CarPlay, is standaard beschikbaar op een aantal nieuwe Audi-, BMW- en Mini-voertuigen.)

Als en wanneer Samsung-smartphone-eigenaren een van deze head-units krijgen, moeten ze er alleen voor zorgen dat de telefoon Android 9.0 en versie 4.7 of hoger van de Android Auto-app heeft, volgens de ondersteuningspagina van Google. Daarna (en een snel installatieproces) kunnen ze Android Auto via de wifi van hun voertuig uitvoeren.

Een probleem dat sommige vroege draadloze CarPlay- en Android Auto-gebruikers hebben gemeld, is dat het projecteren van de activiteiten van de smartphone via Wi-Fi de neiging heeft om de batterij van een smartphone tamelijk snel leeg te laten lopen, wat betekent dat stuurprogramma’s toch op langere schijven moeten aansluiten – tenzij dat wil zeggen, hun auto biedt ook draadloos opladen.

Bron (The Verge)

You may also like