Het rapport Technavio op de wereldmarkt verbonden automarkt voorspelt dat de markt zal groeien met een CAGR van 32% aan te raken $ 144.950.000.000 in 2020, gedreven door de groeiende vraag naar Smartphone integratie in het voertuig informatie en entertainment te verbeteren.

Automobile Original Equipment Manufacturers (OEM’s) worden steeds meer integratie van hun infotainmentsystemen met Apple’s Carplay en Android Auto, zodat bestuurders kunnen aansluiten op hun smartphones uit de auto hardware voor toegang tot mobiele applicaties zoals navigatiesystemen, sociale netwerken, media-inhoud en internet connectiviteit. OEM’s in toenemende mate samen met de fabrikanten van smartphones en tablets aan te bieden en te creëren in het voertuig producten, toepassingen en diensten, om de toekomstige groei van de markt te helpen.

Afhankelijk van het soort verbinding, de wereldwijde aangesloten automarkt heeft de volgende segmenten:

Embedded oplossingen

In 2015, de embedded oplossingen segment van de markt gedomineerd door de vele samenwerkingen tussen network service providers, OEM’s en auto verzekeringsmaatschappijen. De OEM’s zijn gestegen deze samenwerkingen te zorgen dat ze de controle van de aangesloten auto ecosysteem.
“De luxe auto segment zal hoog goedkeuring van geïntegreerde oplossing te registreren als kosten is niet een parameter voor dit segment en deze OEM’s te creëren differentiatie voor hun product door de ontwikkeling van het unieke systeem voor hun modellen”, zegt Neelam Barua, lood Automotive Electronics Analyst, Technavio .

Integrated oplossingen

Smartphone penetratie zal naar verwachting in 2015. De stijgende vraag en de penetratie van smartphones te verhogen tot 38% in 2020, van 25% zal naar verwachting ook de geïntegreerde oplossingen segment en de noodzaak van een hogere resolutie Human Machine Interface (HMI) rijden. Technavio voorspelt dat dit segment van de markt tijdens de prognoseperiode zal domineren, vooral omdat de mid-segment personenauto’s een verdere invoering van geïntegreerde oplossingen zouden ervaren.

“Consumenten liever beschikbaarheid van een sterke applicatie basis voor hun aangesloten apparaten. Bijvoorbeeld, Android besturingssysteem voor smartphones heeft het hoogste aantal gebruikers in de markt als gevolg van haar steun voor een reeks van toepassingen van derden, “zegt Neelam.

Tethered oplossingen

De apps op de in-car infotainment en gebruik maken van de smartphones voor connectiviteit. Belangrijke spelers in dit segment zijn Apple Carplay, Android Auto, Mercedes Command en MirrorLink. Technavio voorspelt dat dit segment een verdere invoering zult zien in ontwikkelingslanden en regio’s.

De verschillende applicaties beschikbaar voor aangesloten auto’s, onder andere infotainment, navigatie en telematica. Als gevolg van hogere adoptie van infotainment in personenauto’s, heeft dit segment van de markt domineerde in 2015 en zal dat blijven in doen tijdens de prognoseperiode.

De belangrijkste spelers in de aangesloten automarkt zijn Alpine Electronics, BMW, Delphi Automotive, Ford Motor en NXP Semiconductors. Andere prominente leveranciers, onder meer Audi, Bosch, Google, Continental en Mercedes-Benz.

You may also like