Pioneer brengt vijf navigatie- en AV-systemen op de markt die bestuurders intuïtief kunnen bedienen en die een rijkdom aan infotainment- en integratieopties bieden, inclusief CarPlay en Android Auto. De modellen zijn gericht op smartphonegebruiker.

CarPlay-MirrorLink-Pioneer

CarPlay-MirrorLink-Pioneer

De nieuwe modellen zijn compatibel met smartphones, en hebben een makkelijke gebruikersinterface en grote touchscreens. Zo is het vlaggenschip – de AVIC F77DAB – uitgerust met een capacitief scherm van 7 inch. Naast CarPlay en Android Auto bieden ze extra voordelen en functies zoals AppRadio Mode, AVICSYNC, compatibiliteit met MirrorLink, uitgebreide bluetoothverbindingen, ondersteuning voor Aha Radio, spelen van HiRes FLAC-muziekbestanden, twee camera-ingangen, DAB+, twee USB-ingangen, een HDMI-poort enz…

‘Ons doel is mensen een slimmere en veiligere manier bieden om hun smartphones te gebruiken in de auto en hen een echt verbonden rijervaring garanderen. Naast CarPlay ondersteunen onze nieuwe toestellen het Android Auto-platform van Google, waardoor dat doel meteen is verwezenlijkt’, aldus Ronald De Wilde, PR Manager bij Pioneer Benelux.

De nieuwe reeks bestaat uit vier ontvangers met navigatie (de AVIC-F77DAB, AVIC-F70DAB, AVIC-F970DAB en AVIC-F970BT) en één AV-ontvanger (de AVH-X8700BT).

Voor meer gemak en een eenvoudigere bediening zijn de nieuwe modellen uitgerust met deze belangrijke functies:

• CarPlay (alle modellen) – Dankzij CarPlay kan je met een iPhone 5 of een nieuwer model en de nieuwste versie van iOS via Siri-spraakbesturing bellen of gebeld worden, sms-berichten schrijven en beantwoorden, Apple Maps gebruiken om te navigeren, naar muziek uit hun collectie en podcasts luisteren, en toegang krijgen tot compatibele apps van derden zoals Spotify en Rdio.

• Android Auto – (AVIC-F77DAB, AVIC-F70DAB en AVH-X8700BT) – Dankzij de ondersteuning voor Android Auto kan je snel je compatibele Android smartphone aansluiten. Android Auto werd ontworpen met veiligheid in het achterhoofd en is daarom uitgerust met een eenvoudige, intuïtieve interface en krachtige nieuwe spraakbesturing. Zo kun jij je aandacht op de weg houden en word je niet afgeleid. Dankzij deze functie kunnen bestuurders een beroep doen op gps-mapping/-navigatie, muziek afspelen, sms’en, telefoongesprekken voeren en zoeken op het web. Android Auto biedt ook toegang tot audio-apps van derden, waaronder SoundCloud, What’s App, Spotify en Stitcher Radio voor podcasts.

• Navigatie via een netwerk met AVICSYNC (AVIC-modellen) – De volledig uitgeruste navigatiesystemen van Pioneer bieden al de nieuwste mapgegevens. Bovendien breiden ze hun capaciteit uit met de nieuwe AVICSYNC-app. Is deze gratis app op een aangesloten smartphone geïnstalleerd? Dan kunnen gebruikers via die weg een beroep doen op actuele kaartgegevens, net als op onlinediensten die op hun huidige locatie zijn afgestemd (op abonnementsbasis). Denk maar aan TomTom Traffic-updates, dynamisch parkeren met Parkopedia, CustomWeather en zoekopdrachten naar zaken in de buurt. AVICSYNC kan overal worden gebruikt om een rit te plannen, zelfs buiten de auto. Zodra jede gebruiker weer in de auto zit, worden de gegevens van de smartphone automatisch gesynchroniseerd voor een naadloze werking. Met de Naviextras-dienst kunnen gebruikers kaarten bijwerken en kwalitatieve inhoud vanaf een pc op een SD-kaart opslaan.

• MirrorLink (alle modellen) – Met de MirrorLink-technologie kan je compatibele smartphones via de optionele USB-kabel verbinden met de nieuwe Pioneer ontvangers. Op die manier krijg je toegang tot bepaalde muziek- en kaarttoepassingen, waardoor jouw trip in de auto nog comfortabeler en veiliger wordt. De vijf nieuwe ontvangers zijn voortaan uitgerust met MirrorLink. Deze technologie biedt een voertuigspecifieke interface en kan worden gekoppeld met MirrorLink-gecertificeerde toestellen van smartphonefabrikanten zoals Samsung, Nokia en andere.

• Uitgebreide bluetooth (alle modellen) – Vandaag de dag is het met de meeste populaire smartphones mogelijk om handsfree te communiceren en draadloos audio te streamen. Om de mogelijkheden en belkwaliteit te optimaliseren, beschikt elke nieuwe ontvanger over Bluetooth AVRCP 1.4. Zo kan de gebruiker draadloos bladeren door zijn of haar mediabibliotheek en zorgt HFP 1.6 met breedbandaudio voor een heldere algemene geluidskwaliteit tijdens telefoongesprekken. De ‘Sound Retriever AIR’-technologie tilt het geluid dat via bluetooth wordt verzonden naar een hoger niveau door delen van de digitale muziek te herstellen die tijdens de compressiefase verloren zijn gegaan.

• AppRadio Mode (AVIC F77DAB en AVH-X8700BT) – De AppRadio Mode van Pioneer biedt zowel iPhone- als Android-gebruikers de mogelijkheid om tientallen apps rechtstreeks te openen en bedienen via het grote touchscreen van de nieuwe ontvangers. Daarvoor moet de ontvanger wel aangesloten zijn op een iPhone 4 of iPhone 4S, een iPhone 5 of een nieuwere versie, of op een compatibele Android-smartphone.

Daarnaast zijn aanvullende ingebouwde functie mogelijk, zoals HDMI-aansluiting, MIXTRAX en aanpasbare gebruikersinterface.

Bron: Coevordenhuisaanhuis.nl

You may also like