Spotify brengt Group Session naar Android Automotive voor de Polestar 2

Dankzij Spotify “Group Sessions”, dat vorig jaar werd gelanceerd, kunnen gebruikers van de dienst samenkomen en dezelfde afspeellijst bedienen vanaf hun eigen apparaten. Nu breiden Spotify Group Sessions zich uit naar Android Auto… tenminste de in-car-versie die op Polestar 2 draait.

De Spotify-app die op Android Auto op de Polestar 2 EV is geïnstalleerd, biedt nu de mogelijkheid om groepssessies rechtstreeks vanuit de auto te gebruiken. Hierdoor kunnen passagiers in een voertuig tracks toevoegen en afspeellijsten beheren zonder dat de bestuurder iets hoeft te doen of van account hoeft te wisselen. Passagiers scannen gewoon de code en zetten de media die ze willen afspelen in de wachtrij, waarbij de bestuurder altijd de mogelijkheid heeft om hun toegang indien nodig in te trekken.

Polestar 2 biedt nu Spotify Group Sessions Beta rechtstreeks in de ingebouwde Spotify-app. Met deze functionaliteit kunnen passagiers in de auto met Spotify Premium-accounts de media in de auto beïnvloeden, zonder dat de bestuurder afspeellijsten of nummers in de wachtrij hoeft te beheren – of in en uit moet loggen bij verschillende accounts.

Om deel te nemen aan een groepssessie kunnen andere gebruikers een code scannen vanuit de Spotify-app in Polestar 2 met behulp van de Spotify-app op hun smartphone. Dit koppelt hun apparaat aan de app van de auto, en ze kunnen nummers, podcasts en afspeellijsten in de wachtrij zetten zoals ze willen. De bestuurder kan de toegang op elk moment intrekken, want passagiers hebben niet altijd gelijk.

Hoewel dit snel in chaos kan veranderen, klinkt het als een echt nuttige functie. Zal Spotify Group Sessions ooit de reguliere Android Auto-app halen? Het zou een uitstekende toevoeging zijn, maar op dit moment is het onduidelijk, aangezien de Android Auto- en Android Automotive-apps technisch verschillen, waarbij de laatste meer functionaliteit heeft omdat het een native app voor de auto is.

You may also like