Spotify komt naar Mirrorlink geschikte auto's: Rijden en streamen!

Het streaming bedrijf geeft vrij dat de Android app toegankelijk is via MirrorLink, de populaire in-dash smartphone interface is. Het wijdverbreide gebruik van MirrorLink op een toenemend aantal auto’s maakt Spotify een sterke mededinger voor de niche van het rijden-en-streaming diensten, op gelijke voet met Android Auto en Apple CarPlay.

RockScout app is de toegangspoort voor Android apps te MirrorLink dashboards te bereiken, en Spotify is slechts een van hen. Het maakt gebruik van de Media Browser Dienst API van Android, zodat het kan draaien op MirrorLink en het doet het naadloos. Wat dit betekent is dat Android app gratis in MirrorLink zal zijn. Voor auto gepassioneerden, goed nieuws in petto. De app is open source, zodat gebruikers die zijn tech-savvy kan tweaken van hun gading.

“We zijn geobsedeerd met het uitzoeken hoe muziek in elk deel van je leven, waar je ook bent, wat u ook doet mee,” zegt Spotify CEO Daniel Ek.

MirrorLink is onderdeel van de Connected Cars Consortium, waar namen als, Toyota, Volvo, Volkswagen, GM en Honda zijn onderdeel van. Hun partnerschappen diep in de smartphone gebied als goed, die samenwerken met bedrijven als Sony, Samsung en LG. Meer dan 100 miljoen telefoons ondersteunen MirrorLink compatibiliteit, wat bijdraagt ​​aan de ongeveer 20 miljoen auto’s die de dashboard dienst als een standaard functie hebben.

Er zijn sterke gelijkenissen tussen Android Auto MirrorLink, waardoor chauffeurs gewoon gebruik maken van het scherm in hun dashboard net alsof het scherm van hun smartphone waren. De auto mogelijk maakt eenvoudige navigatie door de menu’s. De ontwikkelaars verklaarde dat de app combo RockScout-Spotify verkeersveiligheid zal toenemen, omdat de bestuurder niet langer fidget met de telefoon tijdens het zoeken naar muziek of radio.

Waar Android Auto heeft het voordeel is van de populariteit en het grote aantal bestuurders die over de service gehoord. Hier is waar MirrorLink te halen snelheid en de markt zich als een betrouwbaar alternatief voor de Android-service.

Een onderzoek door Edison Research en Triton Digital blijkt dat 35 procent van de Amerikaanse mobiele telefoon eigenaren verbonden hun telefoons om auto’s om te luisteren naar “Internet-radio.” Ter vergelijking, een soortgelijke studie vijf jaar geleden gerangschikt het percentage op zes. Er is veel groeipotentieel voor de auto-streaming technologie. Cijfers tonen aan dat meer dan de helft van de volwassen respondenten liever luisteren naar AM / FM-radio, terwijl slechts negen procent kiest voor online radio.

You may also like