Android Auto werkt niet voor sommigen na Android 12-update en Spotify reageert niet op spraakopdrachten, problemen doorgestuurd naar ontwikkelaars

De Android Auto-functie kan voor sommige gebruikers problemen ondervinden na het updaten van hun mobiele apparaten naar Android 12.

Volgens verschillende rapporten geeft Android Auto bij het aansluiten van een Android 12-telefoon op hun auto een fout of gebeurt er niets, dus het werkt niet voor hen.

Android Auto op Android 12 werkt naar verluidt niet voor sommigen

Wanneer een mobiel Android-apparaat is aangesloten op een voertuig, verschijnt normaal gesproken de Android Auto-interface op het scherm van het voertuig.

Gebruikers melden echter dat, na het updaten van hun telefoons naar Android 12, de Android Auto-interface niet langer op het autoscherm verschijnt (1, 2, 3, 4).

Voordat ik bijwerkte naar Android 12 bij het aansluiten van mijn telefoon op mijn 2018 F150, werkte alles perfect. Maar na de OS-update wanneer ik de telefoon aansluit, gebeurt er niets. Android Auto verschijnt helemaal niet op mijn voertuigscherm. Ik heb aangesloten met meerdere kabels en op beide poorten. Niets lijkt te werken.

Bij voorbaat dank voor uw opmerkingen en gedachten.

Ik heb een upgrade uitgevoerd van mijn Pixel 3 XL naar een Pixel 6 Pro, beide draaiden Android 12, dezelfde kabels USB naar USB-C, dezelfde ’17 kia niro, en de Pixel 6 Pro zal niet herkennen dat deze is aangesloten op een auto binnen Android Auto . Zorg ervoor dat de schakelaar ‘Wireless Android Auto’ is uitgeschakeld. Ik heb zelfs alle andere opgeslagen Bluetooth-verbindingen verwijderd naast de Pixel 6 Pro. Niks werkt.

Getroffen gebruikers melden dat ze verschillende dingen hebben geprobeerd, zoals het verwisselen van kabels, het wijzigen van poorten, het uitschakelen van de optie ‘Wireless Android Auto’ of het verwijderen van alle Bluetooth-verbindingen. Maar niets werkte.

De mogelijke reden voor het probleem

In oktober onthulde Google dat het wijzigingen zou aanbrengen in de Android Auto-ervaring. Nu worden de functies van de Android Auto-app geïntegreerd met Google Assistant in een nieuwe Assistant Driving Mode.

Gezien het bovenstaande bestaat de mogelijkheid dat de overgang de gebruikelijke functionaliteit van Android Auto beïnvloedt. Dit moet echter nog worden bevestigd.

Als je je huidige instellingen voor de rijmodus wilt controleren, kun je dat doen via Assistent-instellingen> Vervoer> Rijmodus of Google Maps-instellingen> Navigatie-instellingen> Google Assistent-instellingen.

Spotify-spraakopdrachten werken niet goed op Android Auto

Een ander probleem dat door Android Auto-gebruikers wordt gemeld, heeft te maken met Spotify. In dit geval zouden de spraakopdrachten niet correct werken:

Spotify reageert plotseling niet meer goed op spraakopdrachten in mijn 2022 Kia Sportage. Als ik het vraag om een ​​nummer af te spelen, herhaalt het mijn commando correct, maar hervat dan gewoon wat er eerder op mijn telefoon werd afgespeeld. Ik heb mijn cache gewist, mijn telefoon opnieuw ingesteld, Spotify bijgewerkt en zelfs batterij-optimalisatie voor Spotify uitgeschakeld. Niets heeft geholpen met dit probleem.
Bron

Beide problemen zijn geëscaleerd

Het Android Auto-team heeft bevestigd dat beide problemen zijn geëscaleerd voor onderzoek. Er is echter nog steeds geen geschatte datum voor de komst van een fix.

You may also like