Smartphones en auto’s zijn nooit betere vrienden geweest nu Apple Car Play, Android Auto en MirrorLink gemeengoed zijn. Toch is er meer aan auto-connectiviteit dan telefoonintegratie, zoals deze 10 voertuiggebruik-efficiëntie verbeterende oplossingen aantonen.

Als u meer wilt weten over connected services en telematica-efficiëntie op het gebied van bedrijfsvoertuigen, pakketbezorging en last mile-oplossingen, neem dan deel aan de Connected Fleets Conference in Brussel op 28 en 29 januari 2020.

1. Audi e-tron: Predictive Efficiency Assist
Het systeem heeft toegang tot voorspellende routegegevens van navigatie en Car-to-X-informatie (radar, camera) om de auto te vertragen wanneer deze bijvoorbeeld een rotonde nadert. Een slimme manier om het elektrische bereik te vergroten door maximale kinetische energie te recupereren.

2. BMW plug-in hybride: eDrive Zone
Vanaf 2020 zal de geofencing-technologie de plug-in hybride modellen van BMW herkennen, zodat ze, wanneer ze een emissievrije zone met toegangsbeperkingen binnengaan, automatisch overschakelen naar puur elektrisch rijden om verder te kunnen rijden.

3. FCA: transacties aan boord van voertuigen met UConnect Market
Vanaf de tweede helft van dit jaar kunnen Amerikaanse eigenaren van Fiat Chrysler Automobiles rechtstreeks betalen voor diensten via het geïntegreerde touchscreen van de auto. Uconnect Market stelt hen in staat om restaurantreserveringen te maken, benzine te betalen bij geselecteerde Shell-stations, te betalen voor parkeren, voertuigonderhoud te bestellen bij FCA-dealers en zelfs pizza’s te bestellen bij Domino’s.

4. BMW digitale diensten: boeken & opladen
Met de laadservices van BMW kunnen klanten de waarschijnlijke beschikbaarheid van een specifiek station langs de geselecteerde route controleren voordat ze aan hun reis beginnen. Zodra ze binnen 20 minuten rijden van het beoogde laadstation zijn, kunnen ze een plek direct vanuit hun auto reserveren.

5. TomTom: Gemiddelde snelheidszone
Terwijl u in een gemiddelde snelheidszone rijdt, wordt uw snelheid gecontroleerd door het navigatiesysteem van uw auto. Als je meer dan 5 km / u of 3 mph over de snelheidslimiet rijdt, wordt de routebalk rechts van de kaart rood. Het is beschikbaar in de nieuwe Peugeot 508.

6. Ford Transit: voorspellend onderhoud
Met het doel 100% uptime voor voertuigen te leveren, zal Ford het mogelijk maken onderhoud voor elk voertuig op maat te maken, in plaats van te worden bepaald door vaste onderhoudsintervallen. Sensoren op belangrijke systemen leveren realtime gegevens, zodat service-aandacht alleen wordt gegeven wanneer dat nodig is. Met behulp van een handige app kunnen bedrijfseigenaren de status van elk afzonderlijk voertuig controleren

7. Polestar 2: Google aan boord
De Polestar 2 is de eerste auto met een infotainmentsysteem dat wordt aangedreven door Android. Het biedt de Google Assistent, die is geperfectioneerd om gebruikersopdrachten in verschillende talen te begrijpen; Google Maps, die realtime en actuele informatie bieden; en Google Play Store, die een volledige reeks apps biedt die zijn geoptimaliseerd voor de ervaring in de auto.

8. Kia UVO Connect: telematica zonder abonnement
Na Amerika krijgt Europa nu ook toegang tot dit systeem dat zijn eigen eSIM-kaart gebruikt om live verkeers-, POI-, weer- en parkeergegevens te ontvangen. Het platform biedt ook diagnostische gegevens over de ritten die u maakt en stelt u in staat om routeaanwijzingen naar uw auto te sturen vóór een reis.

9. Mercedes Connect Business: berichten van chauffeurs
Houd contact met uw chauffeurs en informeer hen snel over aanstaande onderhoudsafspraken, wijzigingen in afspraken of andere evenementen. U kunt informatie naar afzonderlijke stuurprogramma’s of naar specifieke groepen verzenden.

10. BMW i3: radiuskaart
Elektrisch rijden draait om vooruit plannen. De BMW i3 maakt het leven een beetje gemakkelijker met de radiuskaart (zie hoofdfoto): een blauwe wolk geprojecteerd op de kaart geeft aan hoe ver je kunt komen, zodat je beter kunt beslissen waar en wanneer je oplaadt. Het aangegeven bereik is afhankelijk van de rijmodus en het type weg.

You may also like