In de tijd van vandaag en de leeftijd van connectiviteit, is het van vitaal belang geworden dat onze auto’s worden geleverd met zoveel mogelijk connectiviteitsopties om ons leven gemakkelijker te maken. Bluetooth-connectiviteit en infotainmentsysteem met touchscreen zijn nu de normen en het minste dat men kan verwachten. Het compacte SUV-segment is ongetwijfeld het meest populaire segment op dit moment en we kijken naar de top 3 auto’s die de beste balans tussen geluidskwaliteit en verbindingsmogelijkheden bieden.

Tata Nexon

Tata-Nexon-Mirrorlink

Tata-Nexon-Mirrorlink

De Tata Nexon was de invalbeurt van Tata in het compacte SUV-segment en wat een grandioze inzending het heeft gemaakt. De nieuwe gen Tata’s zijn gezegend met Harman muzieksystemen en een spervuur ​​van connectiviteitsopties die het meteen naar de top van onze lijst brengen. Over connectiviteit gesproken, de Nexon krijgt een 6,5-inch scherm met MirrorLink samen met spraakherkenningstechnologie voor toegang tot navigatie, telefoongesprekken, muziek met een druk op de knop. Bovendien kunt u met het systeem tekst / Whatsapp-berichten lezen en beantwoorden met spraakopdrachten. U krijgt ook stemwaarschuwingen voor verschillende autofuncties, zoals waarschuwingen voor het openen van de deur, herinnering van de veiligheidsgordel, waarschuwing bij laag brandstofniveau.

Maar het echte feeststuk is het 8-luidsprekersysteem van Harman dat voor een auto in dit segment gewoonweg fantastisch is. Met genoeg kracht om de meeste audiofielen blij te houden en meerdere connectiviteitsopties, is de Nexon de compacte SUV voor geeks en audiofielen.

Ford EcoSport

Ford-EcoSport-Mirrorlink

Ford-EcoSport-Mirrorlink

De Ford EcoSport heeft net een grote opfrissing ontvangen. Afgezien van het uiterlijk en de nieuwe motoropties hebben ook de interieurs een belangrijke upgrade gekregen. Een van de grote updates is het 8-inch infotainmentsysteem. De nieuwe EcoSport krijgt Sync 3. Naast Apple CarPlay en MirrorLink biedt Sync 3 handsfree muziek en gesprekken en navigatie. Het kan zichzelf ook updaten via Wi-Fi-connectiviteit.

Als je naar het muzieksysteem gaat, krijgt de auto 4-luidsprekers en 2 tweeters. De geluidskwaliteit is helder en redelijk goed voor een muzieksysteem met 4 luidsprekers. Alles bij elkaar genomen overwint de Ford EcoSport de Nexon als het gaat om functies in het infotainmentsysteem, maar de Nexon laat het kloppen op het gebied van geluidsweergave en kwaliteit, waardoor de Nexon een beetje voorsprong heeft op de EcoSport.

Maruti Suzuki Vitara Brezza

Maruti-Suzuki-Vitara-Brezza-Mirrorlink

Maruti-Suzuki-Vitara-Brezza-Mirrorlink

De Maruti Brezza is de langste geweest en kreeg onlangs ook een update. De Brezza krijgt een 7-inch SmartPlay-infotainmentsysteem dat USB-, Bluetooth- en Aux-aansluitingen krijgt, net als de auto’s hierboven. Net als bij de norm is er ook een spraakopdracht, Apple CarPlay en Android Auto, samen met de Mirror-link. er is ook een ingebouwde GPS, maar je hebt de kaarten nodig die vooraf zijn geladen op een SD-kaart.

Nu verplaatst naar de audio, net als de EcoSport, de Brezza krijgt 4-luidsprekers en 2 tweeters. De audiokwaliteit komt echter niet overeen met de Nexon of de EcoSport. Hoewel het niet slecht is, kan het gewoon niet overeenkomen met de details. En je moet echt met de equalizer- en audio-instellingen spelen om een ​​fatsoenlijke uitvoer te krijgen. Waar de SmartPlay echt uitblinkt, is het gebruiksgemak en er is niet veel nodig om aan te wennen.

You may also like