Update Apple Carplay iPhone telefoongesprekken worden afgebroken

Een probleem met het afbreken van telefoongesprekken gestart vanuit Apple CarPlay is opgelost in de nieuwste iOS-update, dus gebruikers moeten deze nieuwe release eenvoudig op de iPhone installeren om de patch te krijgen.

Het probleem zorgde ervoor dat Apple CarPlay het geluid dempt of het volume van de audio vermindert tijdens telefoongesprekken, waarbij gebruikers klagen dat de mensen aan de andere kant het gesprek nauwelijks horen.

Sommigen zeggen dat het telefoongesprekgeluid ten onrechte naar de iPhone wordt geleid, terwijl anderen verklaren dat het audiovolume te laag is voor de andere persoon om te horen wat ze zeggen.

Het ziet er naar uit dat het gewoon in het midden van het gesprek de iPhone loskoppelen en overschakelen naar het standaard Bluetooth-systeem van de auto (zonder CarPlay) prima werkt, wat aangeeft dat het probleem inderdaad wordt veroorzaakt door het systeem van Apple.

Het probleem lijkt specifiek van invloed te zijn op Lexus- en Toyota-modellen, ongeacht het iPhone-model dat wordt gebruikt om CarPlay te gebruiken, hoewel de meeste rapporten de iPhone 11 bevatten.

Het goede nieuws is dat Apple het probleem met de release van iOS 13.3.1 al heeft gecorrigeerd, waarbij Apple in de release-opmerkingen bevestigt dat CarPlay oplossingen voor dit probleem krijgt.

“Lost een probleem met CarPlay op dat vervormd geluid kan veroorzaken bij het bellen in bepaalde voertuigen,” vermeldt Apple in de release notes van iOS 13.3.1 – dit is de nieuwste stabiele versie van iOS, met een nieuwe update verwacht in de komende weken.

Als u deel uitmaakt van het bètaprogramma en volledig up-to-date iOS heeft, zou de fix er al op uw apparaat moeten zijn en alles zou goed moeten werken in CarPlay.

Om een ​​iPhone bij te werken naar de nieuwste iOS-versie en het bovengenoemde CarPlay-probleem op te lossen, gaat u op het apparaat naar Instellingen> Algemeen> Software-update en installeert u de beschikbare patches, indien aanwezig.

You may also like