Nu Apple de Apple Car nog steeds stijf op elkaar houdt, besloot een ander bedrijf om ons het dichtst bij een officiële onthulling te brengen. Vanarama, een autoleasemakelaar gevestigd in het VK, heeft een ongelooflijk gedetailleerde reeks weergaven van de Apple Car ontwikkeld op basis van echte Apple-patenten, onthult een rapport van Digital Trends.

De geruchtenmolen rond de Apple Car is al een aantal jaren aan de gang, hoewel de speculatie vorig jaar nieuwe hoogten bereikte toen berichten naar voren kwamen dat de techgigant tegen 2024 zijn eigen elektrische voertuig (EV) zou kunnen produceren. Eerder dit jaar werd de aankondiging van een samenwerking tussen EV-automaker Fisker en iPhone-fabrikant Foxconn gooiden olie op het vuur.

Vanarama heeft geen banden met Apple en de nieuwe weergaven zijn in wezen een publiciteitsactie die niet echt iets concreets toevoegt aan de geruchtenstapel. Het feit dat ze rekening houden met echte patenten, geeft ze echter een vleugje geloofwaardigheid, waardoor we een kijkje kunnen nemen in het mogelijke uiterlijk van de Apple Car. De patenten vertegenwoordigen natuurlijk niet hoe een afgewerkt model eruit zou zien. Desalniettemin zijn de details verleidelijk gedetailleerd en we kunnen het niet helpen, maar we vragen ons af hoe dicht ze bij de gedeelde afbeeldingen kunnen komen als en wanneer een officiële onthulling van Apple komt.

Stel je de Apple Car voor

De afbeeldingen tonen een EV die met zijn retro-futuristische gevoeligheid een voorbeeld is van de Tesla Cybertruck. Het ziet er ook naar uit dat het gebruik maakt van Hyundai’s Ioniq 5 EV met zonnepaneeldak, die een moderne draai geeft aan de eerste productieauto van het bedrijf, de Hyundai Pony uit 1974. Het exterieurontwerp is pure speculatie van Vanarama, aangezien het in geen enkel Apple-patent voorkomt.

Een kenmerk dat is ontleend aan een Apple-patent uit 2019, is echter het ontbreken van een centrale pilaar in koetsstijl tussen de voor- en achterdeuren. Dit type ontwerp is meestal niet levensvatbaar omdat het de structurele sterkte en bescherming tegen aanrijdingen wegneemt. Het patent van Apple geeft echter aan hoe het diagonale steunsecties zou toevoegen om rekening te houden met de verminderde stijfheid.

Het interieur van deze speculatieve Apple Car is niet verwonderlijk voorzien van een groot scherm dat het hele dashboard overspant met Siri-integratie. De eerste berichten over het EV-project van Apple, Project Titan genaamd, dateren uit 2014. Destijds benadrukten de rapporten de manieren waarop Apple zijn smartphone- en computerexpertise zou overdragen aan de automarkt om een ​​voertuig te creëren met een ongeëvenaard infotainmentsysteem en autonome rijeigenschappen. In 2019 liet Apple echter 200 medewerkers los die aan Project Titan werkten, en men gelooft dat de focus nu misschien is veranderd.

We weten verrassend weinig over de Apple Car, behalve geruchten over mogelijke samenwerkingen met autofabrikanten. Voor nu bieden deze nieuwe weergaven een verleidelijke blik op hoe de Apple Car eruit zou kunnen zien.

You may also like